lördag 15 september 2012

Borta bra men hemma bäst...


Efter en intensiv men lärorik kursvecka i Gävle var det så otroligt skönt att komma hem igen! Borta bra, men hemma bäst heter det ju... :-). 

Gårdagens väder var ingen höjdare direkt, men idag vände det och solen sken så starkt på hösthimlen. H gav sig av på älgjakt igen tidigt i morse så det var som vanligt bara jag och småflickorna som i omgångar gav oss ut i hösten. Det är så lummigt och uppväxt runt om vårt hus så man ser nästan inte huset för de stora björkarna! Häcken runt trädgården är mer än 3,5 meter hög och väldigt tät, så man ser inte in i trädgården heller när man går förbi, vilket gör att man kan sitta där relativt ostört.


Välkomstkommittén satt som vanligt på grindstolpen, grannens katt är så snäll och otroligt social. Det här är en av kattens favoritplatser :-). När jag kom hem från kursen sent på kvällen sprang den emot mig och hälsade mig välkommen hem, sedan följde den mig till dörren så jag skulle komma hem tryggt och säkert ;-).

Ser ni att den ser lite tufsig ut på ryggen? Den har vanligtvis så slät och fin päls, men grannen berättade att den varit i närkamp med några fåglar (den tog antagligen en fågelunge och föräldrarna försökte rädda ungen) och fått halva pälsen förstörd. Fåglarna hade slitit tussar ur pälsen och bajsat ner hela katten, så efter ett bad som inte gjorde katten det minsta ren från allt bajs, fick grannen helt enkelt klippa bort det värsta ;-).


Bären är fulla av rönnbär och äpplena är redo att plockas. Vad säger ni, är det mycket eller lite rönnbär i år? Blir det en mild eller bister vinter? ;-)

Önskar alla en underbar söndag i solen!

Många kramar
Bitte

8 kommentarer:

Eddie Och Barnen På Bristol Academy sa...

Vilka vackra bilder... :) Anna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Stackars katt, och stackars fågelunge också. Pälsen kommer växa ut, frågan är om det blir fler fågeljakter? Alltid skönt och komma hem efter så lång tid, borta kan aldrig bli som hemma.
Ha det gott i höstsolen, om den lyser
Kramar
AnnaMaria

Mamma C sa...

Jag är inte så förtjust i katter och dom inte i mig. Tycker dom är lite lömska av sig. Men det här tycker jag var jättesynd om den här söta katten. Tror det blir en mild vinter. Har inte så mycket rönnbär på träden.
Kram Mamma C

Queen of Kammebornia sa...

Att komma hem är alltid så underbart!

Hanna sa...

Ha nu en fin kväll och en bra start på den nya veckan.
Kram
Hanna

Hem Ljufva Hem sa...

Ja borta bra men hemma bäst.Det är väl skönt att man känner så.
Härliga höstbilder Bitte.Särskilt den på rönnbären.
Rätt åt katten skulle jag vilja säga.Jag gillar inte alls när dom tar fåglar och bra gjort av fågelföräldrarna att skydda sin unge även om det nu troligtvis inte hjälpte...
Kram Kicki

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Visst är det så att borta är bra men hemma bäst...
Jo jag tycker att det är jättemycket rönnbär i år, så vi får väl se hur vintern blir...
Kram
MArie

Hajan sa...

Jag har trott förut att det skulle bli en
varja vinter.Men de rönnbär vi har här på gården De är ju planterade
så det gäller väl inte då ?
men de har mycket bär på sig
kram