måndag 20 augusti 2012

Ikväll börjar Robinson!

Ja, det har väl inte undgått någon :-). Vi kommer som vanligt att sitta bänkade framför TV:n, för Robinson har alltid tjusat oss av olika anledningar. H som är gammal fältjägare har nog haft en och annan fundering på att söka till programmet, kanske inte de senaste åren men under de allra första omgångarna på 90-talet :-). Själv är jag inte fullt så äventyrlig, trots att jag har dykcert skulle jag nog drunkna redan under första tävlingen ;-). Däremot tycker jag att såna här program brukar vara intressanta studier av människan, de visar precis hur ofullkomliga vi är, speciellt i extrema situationer. Den här omgången tror jag kommer att bli extra rolig att se just för att det bara är gamla Robinson-profiler med.

Självklart gillar jag också programmet för att det för tankarna till en härlig resa vi gjorde för några år sedan, då vi bland annat bodde på grannön till Tengah i Malaysia, den ö där flera Robinson-omgångar spelats in.


Vi åkte i en större gummibåt ut till ön, det gick i en rasande fart och vågorna slog hårt mot båten. Känslan var precis som att befinna sig i inledningen till Robinson :-). Den här träbron var vad som mötte oss när vi äntligen var framme och efter träbron fanns flera bruna skyltar som man känner igen från programmet. Det är på den här ön (Pulau Besar) som inspelningsteamet brukar bo. Vi bodde också i den bungalow-by där teamet brukar husera, det fanns inte så mycket att välja på och det här stället hade fått bäst omdömen av tidigare gäster. Trots hyfsade omdömen, visade det sig att stället var i betydligt sämre skick än vi hade förväntat oss.

Under våra dagar på ön var vi i princip de enda gästerna så det kändes både lite tomt och ödsligt, men vi fick ha den oerhört smutsiga poolen för oss själva! ;-)

Standarden var som sagt sådär, förutom maten som var helt fantastisk! Maten i just den här bungalow-byn är bland det bästa jag någonsin ätit under våra resor till Asien. Det var en blandning av kinesiskt, thai och inhemsk mat. Mmm, säger jag bara :-).

Här på Pulau Besar lärde jag mig en läxa. Det var samma dag som vi skulle åka därifrån och började packa ihop så smått. För att göra en lång historia kort så fanns det en hel del att anmärka på när det gäller den bungalow vi bodde i. Det allvarligaste var att det GLIPADE rejält mellan golvet och dörren, jag skulle uppskatta det till en 5-6 centimeters öppning. Det glipade också i taket och runt fönstret. Vi bekymrade oss konstigt nog inte så mycket för att det kunde komma in ormar och liknande, däremot bekymrade vi oss över eventuella blodsugande myggor som kanske ville hälsa på nattetid.. :-)

Jag skulle precis flytta på min väska (som av misstag stått öppen under dagen) när jag såg att det satt något stort och grått på den. Det var en stor spindel!!! Först trodde jag att den var död för den såg lite hoptryckt ut, så jag ropade på H för att han skulle komma och ta bort den. När H kom in i rummet, "vecklade" spindeln ut sig och gjorde snabbt ett hopp nästan ner i min väska. Det gick plötsligt upp för oss att spindeln kunde vara riktigt farlig... efter många nervkittlande minuter, hjärtklappning och ett blodtryck som stigit till oanade höjder, lyckades H till sist döda spindeln.

Det var inte så jätteroligt att packa väskan sedan, jag lärde mig då att aldrig lämna en resväska på glänt och att inte bo någonstans där till och med en orm skulle kunna ta sig in....

Nåja, det är tur att man lär sig av sina misstag och blir klokare med åren :-). Det jag faktiskt minns mest av den underbara ön är inte incidenten med spindeln, utan den sagolika stranden som aldrig tycktes ta slut. Sanden var så mjuk och len under fötterna och det var så härligt att sitta där och blicka ut över havet. Ön ni skymtar i fjärran är Tengah, vi försökte enträget ta oss dit, men hittade ingen som ville skjutsa oss :-).

Nu ska jag sätta på kaffepannan, snart börjar Robinson!

Många kramar
Bitte

8 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Åh fy för den spindeln. Ja jag hoppas att vi ses i januari istället.
Kram Agneta

Gudrun sa...

Hej!
Vilken underbar sandstrand, förstår att det är bästa minnet.
Det där andra med spindeln och stora glipor lät inte alls kul. Tur att allt gick bra. :)
Kram

Mamma C sa...

Jag beskade med Robinsson idag med. Är väl inte det bästa pogrammet, men gillar den där Leif. Vilken kille, en riktig överlevnadsmänniska.
Så roligt att ha varit där, men fy så läskigt med spindeln.
Kram Mamma C

Fågel Blå sa...

Åhh jag ryser,,, så äckligt!
Fy vad rädd du måste varit!

Önskar dej en fin vecka
Kramar Kathrine

Huset nummer tio sa...

Blääääääää usch och fy för spindlar. Har en spindelfobi som jag desperat försöker bli av med och hålla någolunda kontrollerad. Men bara att läsa om ditt spindelmöte fick mig att inse att jag är låååångt ifrån att ha kontroll på min fobi, usch...


Härliga sandstranden verkar ha varit ett perfekt ställe att koppla av på och glömma spindel incidenten;)

Önskar dig en ljuvlig kväll
Kram
Annie

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Nej jag följer inte Robinson längre... såg väl de första omgångarna av det, men nu har jag tröttnat lite.
Men vad otäckt med spindeln, fy sjutton, jag gillar inte spindlar.
Nu måste jag nog kika in i din fina butik!
Kram
Marie

Hanna sa...

spännande bilder.
Kram
Hanna

Fru Vallmo sa...

Spännande bilder och spännande berättelse! Du har en härlig blogg, tack att du hälsade på mig och lämnade en fin kommentar hos mig, annars skulle jag ju inte ha hittat hit.
Ha en fin fredag!