söndag 15 juli 2012

Engelska djur och en evighetskalender


Oj, den här helgen bara försvann! Jag har hunnit rätt mycket och tiden går ju fort när man har roligt :-). I lördags visade sig juli från sin bästa sida så jag och H åkte på auktion. Jag ropade in både smått och gott så en hel del nytt kommer att läggas in i butiken nästa vecka. Jag ropade också in en fin 1800-talsstol i nyrenässansstil till mig själv, den är vitmålad och har en vackert sliten sits som är stoppad med tagel och halm. Den ska jag nog hitta en plats för :-).

Det är inte klokt så mycket fint det fanns på auktionen, jag hade kunnat köpa hur mycket som helst, men man ska ju ha plats för saker och ting också. Jag behöver ett större hus... ;-).
 

Häromdagen kom en leverans med påfyllning av de engelska dörrstopparna jag säljer i butiken. Den söta gumsen Aaron på den översta bilden känner ni kanske igen från i julas, en helt ny sötnos och bekantskap är kossan Rosa på bilden ovan. Hon ser så otroligt snäll ut som kossor alltid gör :-).


Det kom också hem fler engelska gosedjur! De tillhör en samlarserie som är inspirerad av Beatrix Potters sagovärld, men framför allt av sagan Det susar i säven. Den gosiga harungen på bilden ovan är det flera som har frågat efter.


Jag tycker vanligtvis inte om råttor och möss, men den lilla musflickan Dora föll jag handlöst för! Hon har en sån charmig handstickad varm kofta, men ser lite orolig ut. Det beror nog på att grannens två katter strök omkring i trädgården när jag fotograferade henne och de andra djuren ;-).


Två sorters hundar har också kommit hem, först och främst bulldoggen Bruno som fanns i butiken före jul. Nu har han sällskap av Barkley, en bassett i rutigt tyg som ger en lite marin känsla. Barkley har så långa mjuka öron :-).
 

När vi var i Dalarna förra helgen ropade jag bland annat in den här söta evighetskalendern. Det var nog en och annan som undrade varför jag så gärna ville ha den, men jag skulle bara ha den, för min mamma hade en sån när jag var liten och jag bara älskade att "vända blad" varje morgon :-). Mamma har fortfarande sin kvar, därför säljer jag den här även fast jag först hade tänkt behålla den.

Ja, en hel hoper djur är inlagda i butiken och du finner dem HÄR. Välkommen in!

Ha en fin start på veckan!

Många kramar
Bitte

6 kommentarer:

Hem Ljufva Hem sa...

Hallegossingen sicka raringar.Så söta och goa.Konstigt verkar som man blir mer förtjust i sådana där sötnosar ju äldre man blir,hehe.
Evighetskalendrar är så fina och jätterar var den du hittat.
Lät så himla kul med auktionen men ibland undrar man nästan var man ska göra av allt precis som du säger...
Kram Kicki

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Vilken tur att kommungubbarna väckte mig tidigt, nu hann jag upptäcka Dora mus! Helt bedårande, och Amos behöver en kompis. Så otroligt fina dessa sago-gosedjur, och det spelar ingen roll hur vuxen jag blir, faller som en sten för såna fina! Nu ska jag packa bilen och åka till stugan, men bara tre dagar.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Hanna sa...

nej men så otroligt söta.
Ha en fin dag
Kram
Hanna

Aquilejans sa...

Otroligt fina, ha en bra dag!
Kram

Mamma C sa...

Så söta och fina gosedjur, musen var för gullig i sin kofta.
Kram Mamma C

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Vill bara titta in och säga hej och må så gott. Jag har inte hunnit med att titta in till dig på ett tag. Jag har ju semester och är inne på min andra vecka och det är så mycket som skall hinnas med under dessa lediga veckor så bloggen har fått stå tillbaka.
Önskar dig en riktig skön fortsättning på sommaren!
Kram Raina