torsdag 26 juli 2012

En liten utflykt i solskenet


Hej alla rara! :-) Hoppas att solen skiner på er också, här anlände sommaren på riktigt förra veckan och sedan dess har vi haft sol och fantastisk sommarvärme. Ni vet, äntligen är kvällarna sådär ljumma så att man kan vara ute i bara kortärmat och jag NJUTER av sommaren och försöker insupa allt och spara det inom mig.

Det har varit glest mellan inläggen den senaste tiden och det beror på att samma högtryck råder i butiken just nu, därför hinner jag inte riktigt med bloggen, men det känns jätteroligt att det är sånt tryck! :-)

Förra helgen bestämde vi oss för att göra en utflykt i solskenet och det bar av uppåt Höga Kusten. Det är här jag har mina rötter och här jag har tillbringat en stor del av mitt liv. Varje gång jag åter ser de blå bergen i fjärran, de vackra fjärdarna och HAVET är det som att det börjar bubbla och spritta inom mig och jag genomfars av en sån obeskrivlig lycka och känslan av att komma hem...


Efter att ha stannat på några loppisar efter vägen, gjorde vi ett mycket efterlängtat stopp hos "Keramik-Stina". Stina är ett välkänt namn i de här trakterna och hennes underbara keramik pryder nog rätt många hem vid det här laget. I alla år har jag alltid haft som tradition att besöka hennes butik åtminstone en gång per sommar och köpa något nytt, men de senaste två åren har jag farit runt så mycket så det har inte funnits tid. Men nu så... :-).

Det är alltid lika spännande att se om det tillkommit något nytt i favoritserien och jag hittade så mycket fint, men som vanligt är problemet var man ska få plats med allt! En vacker liten spillkums-formad skål fick i alla fall följa med hem, jag ska visa bilder av den någon dag framöver :-).


Det är så vackert med blått och vitt under sommaren och Stina har flera fina serier i de färgerna. Ofta har hennes keramik också någon liten detalj som t.ex. en liten skalbagge eller liknande. På den lilla skålen jag köpte finns ett litet hjärta. När jag såg linflätan kom jag på att jag faktiskt har en sådan någonstans, men var? :-)

Stina gör också glaskonst och målar tavlor och hela butiken andas KONST. Det är en sån härlig atmosfär därinne och jag kan varmt rekommendera ett besök!
 

Jag fick möjlighet att titta lite närmare på Stinas vackra trädgård och även i trädgården märks det att hon är konstnär, överallt finns vackra trädgårdsprydnader (som hon tillverkat själv) och många oväntade lösningar och arrangemang. Ser ni fågeln framför lusthuset? Jag blev så förtjust i den, samt i några stora rostiga hjärtan på pinne. "Tyvärr" sken solen så sagolikt starkt, så det var inte så många av bilderna som blev bra. Tyvärr skriver jag, det gjorde absolut inget att solen sken, förutom att bilderna inte blev så bra då ;-).


Mitt hjärta stannade nästan när min blick föll på den här antika vagnen, den var så otroligt fin! VILL HA! :-) Nu stod den där i trädgården som en prunkande blomstervagn, som ett minne från länge länge sen. Det är så charmigt med gamla barnvagnar och liknande och användningsområdena är oändliga om man nu inte vill dra omkring små barn i dem :-).


Titta vilken sötnos som söker skugga under bladverket, jag blev minst lika förtjust i den! Det är då allt något speciellt med gamla saker...

Vill ni göra ett besök hos Stina, finner ni henne i Vännersta (efter Nordingrå, på väg mot Bönhamn).

Efter vårt stopp fortsatte vi mot just Bönhamn och jag ska visa fler bilder från Bönhamn och några andra smultronställen i nästa inlägg. Nu måste jag börja packa, för i morgon styr vi kosan söderut, vi tänkte göra en liten utflykt i helgen igen... :-).

Önskar alla en riktigt fin och solig helg!

Många kramar
Bitte

6 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
Bra och roligt att det är högtryck både i butiken och vädret. Trädgården hos Stina är fantastisk, den kärran kan gärna få rulla hit också. Och som du skriver, det syns att hon är konstnär. Amos och Dora var med till stugan, har fotat dom där. Du anar inte så roligt jag hade, och väldigt söta modeller. Visar det på söndag.
Ha en bra resa söderut nu
Kramar
AnnaMaria

Nyanser av vitt sa...

Vilket fantastiskt ställe Stina har och så mycket vackert.
Ha en fin fredag
Kram Agneta

Huset nummer tio sa...

Så många vackra ting, verkar vara en sagolik plats.

Roligt att det är högtryck på butiken, längesedan jag tittade in där, får nog helt enkelt bli ett besök snart;)

Önskar dig en härlig helg
Kram
Annie

Här är gudagott att vara! sa...

Tack för tipset om "keramik-Stina" !
Det ska jag skriva upp så jag kommer ihåg nästa gång vi far söderut.
Så himla mycket vackert det fanns där!
forsätt att njuta av sommaren och att folk vallfärdar till din butik !
Varma kramar från mej !
Anneli

Familjen Zaar sa...

Mycket fina saker hon hade i trädgården, jag säger som du "vill ha" ;)
Må så gott !
Kram Anki

STENLYCKA sa...

Hejsan!
Äntligen ett livstecken från mig på din underbara blogg. Har haft en skön semester och
gjort massor med härliga saker under dessa veckor.Därför har det varit tyst från mig. Nu är jag inne på min sista vecka och får försöka komma in i rutinerna igen inför jobbet nästa måndag.
Önskar dig en allt gott, njut av de sista dagarna i juli!
Kram Raina