måndag 14 maj 2012

Dagens nyheter och våren som försvann


Hoppas att ni har det bra i regnrusket! Själv börjar jag bli riktigt LESS på att vi aldrig får vår häruppe i norr!!! Maj brukar ju normalt vara en av de allra vackraste månaderna på året med vitsippsbackar, grönska och värme. De senaste fyra veckorna har temperaturen inte orkat över 6-7 plusgrader en enda gång och det har regnat och stormat i stort sett varje dag. Emellanåt tar det i så det knappt går att vara ute!

Träden har börjat få små bleka knoppar så det går i alla fall framåt, men de är fortfarande tråkigt kala ;-). De små vårblommorna har dukat under av allt regn och vinterjackan används fortfarande flitigt... i mitten av maj! Dags att emigrera... ;-).

Något som lyste upp gråvädret förra veckan var en leverans från Olsson & Jensen. Det var så spännande att packa upp alla kartonger! :-)


De underbara ljusstakarna på den översta bilden var till och med finare i verkligheten än på bild, och det var även den stora lyktan på bilden ovan. Det är så snyggt med det rostiga till det nötta vita! Lyktan är riktigt stor så ett blockljus får plats i den.  
 


På Formex i januari blev jag totalt förälskad i två lampor från Olsson & Jensen, en av dem var den rostiga trattlampan på bilden ovan. Jag missade ju de två första dagarna av mässan då jag kom dit direkt från Peking och med jet-lag i kroppen orkade jag inte lägga några beställningar det första jag gjorde. När jag väl lade en beställning hade redan trattlamporna tagit slut! 

Trattlamporna är både lite jugendinspirerade med sin klockform (jag tänker på blommor som blåklockor och liknande), men de påminner också om trattarna till gamla trattgrammofoner :-). Den jag har beställt hem är rostfärgad med matt yta, jag tyckte att den var vackrast av de tre modellerna och en sådan kommer snart att få flytta hem till mig... ;-).


Den andra lampan jag föll handlöst för var bords-/skrivbordslampan på bilden ovan. Den är också rostfärgad med matt yta och är tillverkad av återvunnen plåt. Den ser ut att vara från 20-/30-talet och den är sååå läcker! Bilderna gör den verkligen inte rättvisa. Jag ska försöka ta bättre bilder av den, men den är hela 60 cm hög så det är inte helt lätt att få med hela lampan på bild!

Bordslampan sålde slut direkt på mässan, det fanns inte en suck att jag skulle hinna få ett ex av den, men som tur var finns de i lager igen :-).

Jag kommer att ta hem fler modeller av lampor och lampskärmar i sommar, kategorin BELYSNING har återuppstått igen i samband med den här leveransen. Jag fick också hem söta lampskärmar i vitt och gammalrosa - årets färg :-).

I leveransen fanns också sommarens sötaste ljuslyktor, stora blekrosa lyktor av fattigmanssilver. Rosa kuddar, vackra vita porslinskannor, en ny modell av förstoringsglas, plus lite annat smått och gott är nu inlagt i butiken. Du finner alla nyheterna HÄR.

Ha en fortsatt fin vecka!

Många kramar
Bitte

ALLA BILDER ÄR FRÅN OLSSON & JENSEN.

10 kommentarer:

Hajan sa...

Lyktan var jättefin,vet Du jag trodde Du hade tagit bilderna på
ljusstakarna och lamporna.
Spelar ingen roll,det är vackra saker i allafall

krem<

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ingen vår här heller, regnar och regnar... nu har det i alla fall slutat blåsa. Jättefina nyheter, den bordslampan skulle jag kunna ha lite överallt, superfin! Och lyktan och det andra också så fint.
Idag är jag ledig, ska försöka rycka upp mig och städa ur några skåp. Energin känns väldigt låg just nu.
Kramar
AnnaMaria

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så mycket fina lampor. Gillade den klockformade, så jag ska kika hur stor den är... Skulle vilja ha en sådan i mitt köksfönster. Men den kanske är mycket större, så att det inte funkar.
Och jaa, våren är grå och kall hittills, men växer gör det ändå.
Kram
Marie

Familjen Zaar sa...

Jag bara älskar trattlamporna men jag behöver två !!!! ;)
Mycket fina saker du har fått tag i ! Snart får jag lön då...hehe
Ha en härlig lååång helg men förhoppningsvis fint väder. Att det ska vara så svårt att få lite värme !
Kram Anki

Hanna sa...

Mycket fint visar du iallafall på dina bilder.
kram
hanna

Anonym sa...

Åh så många härliga ting. Tratt-lamporna blev verkligen en favorit. Så ljuvlig.

Så roligt att du vill vara med i vår utlottning all lycka till dig.

Kram

Mamma C sa...

Trist att inte våren kommer till er oxå. Visst har vi det lite kyligt här med, men lite varmare en hos dig. Snygga saker du får hem.
Kram mamma C

idémakeriet sa...

Aj stackaren har ni inte haft bättre väder än så?
Här i södra Sverige har vi haft temperaturer upp mot 20 grader, det varade i typ en vecka och sedan blev det ostadigt. Men så mycket storm och regn har vi inte haft.
Ja då ser man vi bor verkligen i ett jätte avlångt land med väldigt stora kontraster när det gäller vädret.
Sikken fina saker du har fått in, verkligen jätte fina!
Hoppas nu på det bästa och att våren kommer hos er också.
Kram Gerda

Vitt hus med svarta knutar sa...

Wow vilka fina lampor! Bordslampan är helläcker. Nu ska jag besöka butiken för att se nyheterna...det är ju geschwint att du har öppet så här sent;-)

Önskar dig en fin långhelg, hoppas du får vara ledig!
Kram,
Regina

millandante sa...

Oh så mycket fint!! Vilken dröm att få sådana leveranser... det var ett tag sedan jag kikade in i butiken så det är dags nu:)

Läser ikapp och förstår att allt är bra, förutom vädermässigt då...:( hoppas våren kommer med besked omgående!! Och fina Mollie har fyllt tre...:) Så fin!!
Kram du fina bloggvän