torsdag 29 december 2011

Sköna dagar och mellandagsrea

 
Foto: http://blog.vakrehjem.com

Oj, vad det har blåst de senaste dagarna! Som tur är blev det inte alls lika allvarligt som när Dagmar drog förbi på juldagsnatten. Däremot spöregnade det mer eller mindre hela dagen igår och långt in på natten, så nu har vi i princip ingen snö kvar utan bara IS. Även fast jag inte är så jätteförtjust i snö, ligger isgator ännu längre ner på önskelistan...

Jag har i alla fall hunnit med att ta det lugnt i helgen och mellandagarna och bara myst. Före jul köpte jag en hel hoper med julmagasin som jag trodde att jag skulle hinna läsa och inspireras av INNAN julafton. Nu hann jag inte riktigt det, men det har varit riktigt mysig läsning ändå så här i efterhand! Vakre Hjem är en av mina absoluta favorittidningar, julnumret gjorde mig inte heller besviken. Det fanns så många smarriga recept på godis och jag tror att jag ska prova några av dem inför nyår :-).

Foto: http://blog.vakrehjem.com

Före jul hann jag också få tag på ett ex av den underbara boken Vintage by Nina. Åh, vad jag har bläddrat och läst i den de senaste dagarna! :-) Vilken underbar bok, jag kan verkligen rekommendera den om man tycker om franskt, nött och gammalt. Stilen påminner till viss del om vår egen 1700-talsstil (nu tänker jag på autentiska 1700-talsmöbler i originalskick som aldrig målats om eller renoverats, formspråket är förstås annorlunda), men det finns en feminin och även religiös touch i den franska stilen, som jag bara ÄLSKAR och som saknas i vårt kulturarv.

Det här blir en bok som får ligga framme så jag kan bläddra i den om och om igen! :-)


Strax före jul låg det ett underbart vackert paket i brevlådan, det var klätt med notpapper och stora vackra sidenband. Jag förstod genast vem det var ifrån när jag såg paketet, det var från en av mina kunder och det är dessutom inte första gången jag får en present av henne!  Jag höll på att spricka av nyfikenhet, så jag öppnade paketet på stört :-). Inuti låg de allra sötaste små skidor och stavar som var hopknutna med ett vackert dimrosa vintageband. Det var en juldekoration helt i min smak och de pryder nu bänken i köket, tack igen fina Åsa! :-)

Vi har ju också haft lite att fixa med efter stormen, bland annat skulle taket lagas och antennen sättas på plats, vilket gick oväntat lätt (!). Antennen hängde tydligen i perfekt höjd i det stora trädet, och med konster och knep och lite hjälp, kunde den lyftas ur trädet och sättas på plats igen. Efter det fick H laga taket så gott det gick. Jag var inte med på det stora lyftet ;-), utan satt inomhus och ordnade en liten mellandagsrea hos Aunt Molly's i stället, den startade redan på annandagens morgon. Du hittar rean HÄR, där finns massor av varor som är prissänkta med 20-60%!

Ha en fin torsdag, var försiktiga ute i halkan!

Många kramar
Bitte

7 kommentarer:

Tre Tanter sa...

Fortsätt njuta och ta det lugnt. Det låter så gott att bara sjunka ner med en god bok eller ett vackert magasin att bläddra i.
Vi önskar Dig ett riktigt gott nytt år!
Tre Tanter.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Åh så söta små skidor du fick! Så roligt med snälla människor...
Boken har jag försökt vinna flera gånger inne på hennes sida, men tji bok... Får väl lov att köpa den i stället.
Kram
Marie

rosenälvorna sa...

Hej, låter skönt att njuta av tillvaron och den underbara boken, önskar jag var ägare av en. Gott nytt år! Christina

Fröken Tindra sa...

Här har vi nästan blåst bort idag men nu börjar det nog äntligen att lugna sig något. Ta i trä... Isgata är inte att leka med. Gå försiktigt!
Önskar dig ett Gott Nytt År!
Kram!

Mamma C sa...

Låter hur mysigt och skönt som helst.
Kram Mamma C

Nyanser av vitt sa...

Hej Vännen,
Kul att tavlan är uppe och att småpresenterna blev uppskattade :O)
Tittar in för att önska dig ett Gott Nytt År.
Kram Agneta

Magia da Inês sa...

Que 2012 traga novos sonhos e novas alegrias!
Beijinhos.
Brasil

¨¨¨¨¨¨¨¨¨/¸.¤ª“˜¨˜“¨
¨¨¨¨¨¨¨¸.¤ª“˜¨¨˜“¨
¨¨¨¨¨¨¤ª“˜¨¨ª“˜¨
¨¨¨¸.•°` BOAS FESTAS!!!
¸.•°`♥✿⊱╮FELIZ 2012!!!