fredag 30 december 2011

På spaning efter den tid som flytt...


Det är inte klokt så fort det här året har gått!!! 2011 blev ett av de mest intensiva åren i mitt liv och det har hänt så otroligt mycket under de här 12 månaderna. Jag kan inte fatta att det snart är 2012...

Även jag tänkte bjuda på en liten återblick över året som gått :-). Januari var en ovanligt kall månad och vi hade den bistraste vintern på många många år. Temperaturen låg ner mot -30 grader flera veckor i sträck och det blev verkligen lite för mycket av det goda. Den 20 januari vände allt väldigt tvärt, solen tittade fram och det droppade från taken. Gräset tinade till och med fram på sina ställen! Jag, Mollie och Noomi var inte sena att ge oss ut i vårvädret :-).


I februari vände det igen och det blev kallt och snöstormar drog förbi var och varannan dag. En onsdag fick vi 50 cm snö bara över dagen! Februari var också månaden när Noomi fick mer och mer ont i sitt nyopererade lilla ben. Vi besökte veterinären flera gånger, men trots röntgen kunde de inte förstå vad som var fel. Då vände vi oss till Strömsholm igen, vi fick snabbt en tid eftersom vi nyss varit där och bilade den långa vägen söderut igen. Det visade sig vid undersökningen att skruvarna de satt fast i Noomis ben under operationen nu var lösa och var på väg ut! Inte konstigt att hon hade ont! Operationen gick jättebra, skruvarna och stiften avlägsnades och medan Noomi låg på uppvaket passade vi andra på att titta närmare på det vackra Strömsholms slott.

Väl hemma igen började en MYCKET INTENSIV period för min del...


Jag jobbade i princip dygnet runt under de två första veckorna i mars, då hade jag dessutom jobbat nästan lika mycket under årets två första månader. Jag fotograferade så kameran nästan brann, och den 17:e var det äntligen dags att öppna dörrarna till min webbshop Aunt Molly's! :-) Det var en fantastisk känsla när allt var klart, även fast det tekniska strulade under de första dagarna ;-). Jag fick så många lyckönskningar här på bloggen och hemmet fylldes av vackra blomsterbuketter och gratulationskort. Så här skrev jag dagarna efteråt:

" Det känns ungefär som att jag har sjösatt en båt. Först är det ett enormt arbete under lång tid med att slipa, lacka och mycket mycket annat innan det är dags för själva sjösättningen, som bara den är ett kapitel för sig. När båten väl är i sjön efter allt arbete är det en obeskrivlig känsla.

Ja, nu ligger hon där och guppar i vattnet, skutan Aunt Molly. Vi får se vart vindarna för henne och mig! Allt känns spännande och nytt, men jag känner ett lugn och en slags inre frid inom mig samtidigt som jag känner en stark längtan... let the horizon come to me!"


Den 1 april tillbringade jag större delen av dagen på sjukhuset, för kvällen innan gick en bräda sönder när jag gick uppför trappan till huset så jag brakade rätt igenom! Det tog stopp i knähöjd, sen föll jag snett bakåt nerför trappan med följd att jag vred ryggen på ett otäckt sätt eftersom benet satt fast, och fick också en hel del mjukdelsskador och muskelbristningar runt knät. Jag har inte velat skriva om det så mycket här på bloggen, men sviterna efter "genomtrampet" har under större delen av året påverkat mig på ett negativt sätt. Jag har haft värk, haft svårt att sitta långa stunder (vilket är ett MÅSTE när man har en webbshop och behöver jobba framför datorn), svårt att sova, samt problem med domningar och nervsmärtor i benen.... som tur är börjar det sakta bli bättre igen, peppar peppar!

Under de första två veckorna av april kändes det som att det var långt till vår, det snöade "lapphandskar" och spöregnade om vartannat. Sedan började det långsamt vända, gräsmattorna tinade sakta men säkert fram och vi såg en flock knölsvanar under en av våra promenader! I slutet av april fick vi nästan högsommarvärme, vitsipporna blommade, myggen surrade (!) och människor gick omkring i sommarkläder... FANTASTISKT! :-)

  

Redan i maj blommade det som aldrig förr tack vare värmeböljan, något som vi inte är bortskämda med här uppe i norr! :-) Maj blev också en rätt intensiv månad, då jag var på resande fot under två veckor på grund av mässbesök och möten med leverantörer. Jag hade sedan fullt upp med att jobba ikapp när jag kom hem igen!

I slutet av maj började alla festligheter och tävlingar mellan avgångsklasserna, sonen skulle ta studenten i juni och jag var turligt nog hemmavid så jag hann vara med om alla tävlingarna :-). Det började rätt bra för sonens klass, men efterhand drog esteterna ifrån mer och mer...


  

I juni fortsatte tävlingarna och festligheterna och slutligen stod esteterna som vinnare! Förutom äran, innebar det att de skulle få gå ut först på trappen på studentdagen, men sonens klass verkade vara glada ändå, trots att de bara blev näst bäst ;-). Så blev det blev dags för studentbal och slutligen den stora studentdagen. Jag hade bråda dagar dessförinnan med att baka och laga mat, men hann med allt och C:s studentdag blev ett vackert minne för livet. Han sken ikapp med solen hela dagen! :-)

I slutet av juni blev jag bjuden på sommarbröllop, det var en av mina kusiner som gifte sig och bröllopsfesten gick av stapeln i vårt vackra Höga Kusten. Större delen av vår stora släkt var samlad och det var roligt, då det inte är så ofta vi har möjlighet att ses eftersom alla bor så långt ifrån varandra.


Under juli månad var jag på resande fot nästan hela tiden. Jag hjälpte som vanligt H under hans högsäsong, vilket innebär många och långa resor. Den första svängen blev rutten Härnösand-Kiruna-Vadstena-Härnösand, en nätt liten resa på ca 300 mil! Nästa sväng blev Härnösand - Borås - Skövde - Borgholm - Valdemarsvik - Härnösand, inte sån pjåkig tur det heller ;-). Hundarna var med oss hela tiden och det är bara att konstatera att de är världens snällaste!

Jag lyckades på något konstigt sätt pussla ihop det så att när vi kom hem mellan rutterna tokpackade jag paket och skickade dem innan det var dags att åka hemifrån igen. H och jag försökte planera in några semesterdagar tillsammans, utan att lyckas. Det var helt enkelt för mycket att göra!

  

I augusti var jag gräsänka större delen av månaden då H den surningen åkte på två fiskeresor ;-). Efter att ha varit bortskämda med tropisk värme under juli, kändes det lite snopet att temperaturen sjönk dag för dag. Det var riktigt kallt på kvällarna! Kanske var det vädret, men Noomi hamnade i trotsåldern och började helt oväntat att skriva egna inlägg här på bloggen, vilket hon har fortsatt med ;-).

I slutet av augusti fick sonen besked om att han kommit in på den utbildning han hade sökt. Det var med stort vemod jag hjälpte honom att packa hans saker. Jag följde med honom och flyttlasset till Visby och så här i efterhand känns det bra att jag kunde vara med och hjälpa honom, men oj vilket tomrum han lämnade här hemma! Det tog mååånga veckor innan det började kännas någotsånär!


Jag hann knappt komma hem från Visby förrän det var dags att åka söderut igen: det var dags för mitt första besök på Formex! Åh, vilka spännande och härliga dagar det var på mässan, även fast fötterna nog inte tyckte detsamma :-). Flera beställningar gjordes och det dröjde inte länge förrän leveranserna började komma.

Den 9 september såg jag de första flyttfåglarna lämna oss, det är alltid en liten vemodig känsla, men månaderna går snabbt och snart är de här igen! I slutet av september fyllde pappa 70 år och hela familjen sammanstrålade i Göteborg, även sonen slöt upp. Det var så mysigt att träffa syskonen med familjer och min älskade C förstås, och vi hade underbara dagar där vi bland annat gick ombord på ostindiefararen Götheborg och åt flott på Sjömagasinet!


I oktober fortsatte jag att packa upp nya leveranser var och varannan dag, jag kände mig ibland som ett barn på julafton. Julartiklarna började komma hem och det kändes lite märkligt att ta julfoton så långt före jul :-).

Framför allt blev oktober hundarnas månad, ja egentligen blev 2011 hundarnas år. Noomis ben läkte ihop och hon gjorde debut i harskogen och visade från första början en otrolig jaktlust och envishet. Mollie gjorde sina första jaktprov och tog genast fyra raka ettor med höga poäng, vilket så småningom medförde att hon blev utnämnd till årets bästa beagle (på hare). Ni förstår ju säkert att det finns många beaglar som är "bättre" och mer erfarna än Mollie, men detta går ju inte att mäta, så utnämningen baseras på de hundar som startat på jaktprov under året. Telefonen har gått varm sedan Mollie blev omskriven och fick utnämningen, och potentiella framtida valpköpare har hört av sig från norr till söder och ända från Finland!


November blev den mildaste på många år, sent på kvällarna kunde det vara uppåt +10 grader och kvällsvindarna var ljumma och härliga. Åh, så jag njöt av mildvädret!

Högtrycket vilade också över Aunt Molly's och det var full rulle från morgon till kväll under större delen av månaden. Jag hann på något outgrundligt sätt adventspynta lite (och det var tur, för sedan hann jag inte julpynta så mycket mer ;-)), och när jag tittade ut på morgonen på första advent var allt vitt utanför fönstret. Den första snön hade kommit.


December kom och gick :-). Jag hann nästan inte med! Först var det första advent, sen plötsligt var jag med på Murbergets julmarknad vilket jag hoppas kan bli en årlig tradition. Andra och tredje advent bara försvann, sonen kom hem veckan före jul och försvann lika snabbt han också. På fjärde advent var det så fullt upp så jag glömde till och med att tända det fjärde ljuset! Sedan var det plötsligt julafton och så försvann juldagarna. I morgon är det årets sista dag... undrar om nästa år kommer att passera lika snabbt? :-)

Ja, det blev en lååång bildkavalkad och mycket text att läsa! Året har som sagt svischat förbi och varit intensivt från början till slut, och jag LÄNGTAR efter semester, sol och värme. Och, jag tror knappt att det är sant, men i januari tar jag semester... för första gången på ett och ett halvt år!!! :-D Jag ska berätta mer om resan efter nyår!

Nu ska jag sätta mig med en god kopp kaffe och filosofera lite så här på årets näst sista dag. I morgon kikar jag in här igen med en nyårshälsning! :-)

Ha en fin kväll!

Många kramar
Bitte

16 kommentarer:

Mamma C sa...

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt år.
Kram Mamma C

Viola sa...

Härlig kavalkad :) önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR; kramen

Viola sa...

Kram för din omtanke.....

Elwa sa...

Vilken fin betraktelse över det gångna året... Tack för att du delar med dig! Önskar dig ett gott slut på 2011 och ett gott nytt år.
Kram/Elwa

Skogslyckan sa...

Tittar in för sista gången 2011 för att önska ett riktigt gott nytt år. Tack för ett fint bloggår, och för inspiration och vackra bilder. Vi ses 2012 som kommer att bli ett minst lika fint bloggår.
Nyårskramar Pia

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket otroligt och händelserikt år du har haft, fyllt med mest sött och lite salt!

Önskar dig ett fint slut och ett riktigt Gott Nytt År!

Många kramar,
Regina

Helen sa...

Ja, tänk vad fort 2011 har passerat revy. Jättefint skrivet, och som vanligt har du så otroligt fina foton.

Jag ser fram emot att få höra vad det är för resa du planerar. Jag längtar också efter sol och värme...

Ha ett gott slut och så hörs vi på det nya året!!
Många kramar!

Fågel Blå sa...

Underbar kavalkad,, vilket år du haft!!!!
Och din närbutik är underbar!
Hoppas du får ett riktigt Gott Nytt År
Kramar Kathrine

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Otäckt med benet, men väldigt likt det maken har. Fast han slog i ryggen mest och hans nerv sitter i kläm där. Det var en fin kavalkad med bilder och text du gjort.
Tack goa Bitte för att du är en så fin bloggvän, ser fram emot 2012.
Om jag missar ditt nästa inlägg säger jag GOTT NYTT ÅR nu.
Kramar till dig och familjen och nyårspussar till vovvarna.
AnnaMaria

Aquilejans sa...

Gott Nytt År!
Kram Malena

Anonym sa...

Gott Nytt År till dig med!

Har varit väldigt trevligt att följa din blogg under året! Så mycket intressant du skriver och så fina bilder! Tack! Kram Maria

Anonym sa...

Tack för ditt ljuvliga inlägg... Inte svårt att göra "reklam" för din ljuvliga web-shop för den är helt underbart ljuvlig. Tänkte ta mig en liten sväng om där om en stund för att se om lite av julklappspengarna skall spenderas på något till mig själv eller om det som vanligt ska gå till barnen;)

Önskar dig ett helt ljuvligt 2012 men goda framgångar för Aunt Molly och din blogg.
Kramar
Annie
ps. Gillar överskriften märks att du varit lärare,) Undrar dock om någon orkat läsa igenom herr Proust mästerverk...

Magia da Inês sa...

Três...
dois...
um....

♫♫.•*¨`*•..¸ ☼ ☼ ¸.•*¨`*•.♫♫♫.
╔═════════ ೋღღೋ ═════════╗
ೋ ~~* FELIZ ANO NOVO ~~* ೋ
╚═════════ ೋღღೋ ═════════╝
♫♫.•*¨`*•..¸☼ 2012☼¸.•*¨`*•.♫♫

rosenälvorna sa...

Hej, önskar dig det allra bästa nya året 2012! Har skrivit lite om dig i mitt inlägg idag och hoppas du inte misstycker:) Kram CHristina

STENLYCKA sa...

Tack för den vackra årskrönikan!
Jag har skickat ett litet mail till dig!
Nyårskramar till dig!
Raina

Fröken Tindra sa...

Mycket hinner att hända på ett år helt klart.
Önskar dig en fin Nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År!
Kram!