söndag 9 oktober 2011

Mamma upp i dagen

Min lilla Mollie gjorde sitt allra första drevprov i måndags, vilket gick jättebra. Hon var bara 6 minuter från att få en 1:a, vilket förstås kändes lite snopet när det bara handlade om minuter. Mollie var ändå jätteduktig och fick mycket beröm av drevdomaren.

Igår var det så dags för en prestigefull klubbmatch och H åkte uppåt Höga Kusten redan i fredags med Mollie. Efter första släppet tidigt igår morse, visade det sig att Mollie och hennes mamma (!) hade högst poäng, det skilde bara några få poäng mellan dem, så det var strid på kniven. Efter andra släppet hade Mollie längre drevtid än mamman, och när domarna hade sammanställt alla poäng visade det sig att vinnaren var.... Mollie! :-)

H hann nog hoppa högt inombords av glädje i några sekunder, innan det stod klart för honom att Mollie ändå inte skulle gå vidare till regionfinalen. Det finns tydligen en regel som gör att hundarna får ta med sig hälften av fjolårets poäng, och eftersom det här är Mollies första säsong har hon inga poäng sedan tidigare... därför slutade det i stället med att Mollies mamma går vidare till regionfinalen. Nåja, det är ändå inte illa att bli slagen av sin egen mamma, även fast det förstås kändes lite snopet en stund :-).
Det var flera nöjda beagleägare som kunde börja åka hemåt sent igår eftermiddag, efter att alla poäng var sammanställda och redovisade, visade det sig att Mollie, samt fyra av hennes halvsyskon som också var med och tävlade, alla fick 1:or. Nog var det uppenbart att de är mamma upp i dagen! :-) När jag tänker på det hela idag så är det rätt charmigt att mamman än en gång visade att gammal är äldst, oavsett fjolårspoängen hade hon högst poäng på flera områden. Hon är åtta år nu, men still going strong!

Igår fick jag också veta att Mollies mamma är uttagen att representera Sverige i Nordiska mästerskapen och inte nog med det! Vet ni vem som ska representera Norge? Jo, Noomis mamma! :-) Jag skrattade när jag hörde det för det lät så otroligt osannolikt, dessutom har jag aldrig varit så intresserad av såna här mästerskap tidigare, men i år kommer jag att följa det hela med stort intresse. Det här blir en giganternas kamp, eller egentligen en mammornas kamp. Frågan är bara vem man ska hålla på? Det är ju helt omöjligt att välja, så det får bli HEJA SVERIGE och... HEJA NORGE! Må bästa mamma vinna! :-)

Nu kan man ju lätt få för sig att vi är riktiga tävlingsmänniskor i den här familjen ;-). Det stämmer inte så värst bra och när vi köpte Mollie hade vi inga planer på att tävla med henne och liknande, utan H hade under flera år förgäves sökt med ljus och lykta efter valpar som härstammar från hans pappas beaglar. Det verkade länge helt omöjligt att hitta några, men till sist fann han Mollies mamma som precis skulle få en valpkull och slog till direkt. I samma veva hittade han Noomis mamma i Norge och hon fick en valpkull lite senare och det ledde till att en liten Noomi också kom till oss :-). Ingen av mammorna var särskilt meriterade när vi köpte valpar därifrån, men under de senaste åren har de gått från klarhet till klarhet och jag tror att det här är tredje året på raken som Mollies mamma representerar Sverige i Nordiska Mästerskapen.

Nåja, oavsett hur det går i harskogen, oavsett poäng och resultat, kommer Mollie alltid att vara min lilla bäbis som jag en gång för flera år sedan lovade att älska av hela mitt hjärta, tills döden skiljer oss åt...

Ha en fin söndag!

Många kramar
Bitte

5 kommentarer:

Hanna sa...

Ha en fortsatt bra söndag!
Kram
Hanna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis, Mollie är ju så duktig. Och ska man få däng var det bra att det var av mamman. Det är bra gener i bägge era hundar, det är helt klart. Har varit i skogen nu och plockat mossa, letade efter sån ljus som jag ser på dina bilder. Men hittade nästan bara grön.
Kramar och stor nospuss till Mollie och Noomi

Renée sa...

Tycker du skriver så fint om hundarna, man märker att både du och mannen din verkligen älskar era djur! Kul oxå att de får göra det som de är bäst på och samtidigt få med sin matte och husse i träning och tävling. Så grattis både till hundarna och ni som har hjälpt dom med träning!

Mamma C sa...

Grattis till era hundar och även till matte och husse.
Kram Mamma C

millandante sa...

Grattis!!:)

Önskar er allihop en fin vecka!
Kram