måndag 3 oktober 2011

Ett boktips!


Den här är en bok jag hela tiden återkommer till: Feng Shui för själen av Härnösands-författaren Agneta Nyholm Winqvist. Förutom att själva bokomslaget är otroligt smakfullt och vackert, väcker boken många tankar kring det liv vi lever och hur vi lever det. Författaren delar med sig såväl av egna erfarenheter och svårigheter i livet, likväl som av dilemman personer som konsulterat henne ställts inför.

Boken följer livets olika skeden från barndomen till ålderns höst och vinter, och väcker många tankar. Författaren ger också otroligt många exempel på vad man rent konkret kan använda sig av för feng shui-åtgärder vid exempelvis tonårsproblem, utbrändhet, sorg och mycket annat. I bokens slutkapitel kan man bland annat läsa dessa tänkvärda rader:

"Vad är det du längtar efter längst inne i hjärtat? Och vad är det som står i vägen för att du verkligen ska kunna uppnå harmoni?

Bästa sättet att få ordentlig fart på energin är att våga släppa kontrollen och slappna av i förvissning om att rätt svar kommer till oss om vi bara lyssnar. Varje gång du gör feng shui för själen tar du ett steg i rätt riktning mot gynnsammare marker. Ett av de bästa råden att ge är att du ska vandra din väg omgiven av människor som är på väg åt samma håll. Människor som också söker balans och harmoni. Det föds så mycket vacker chi vid möten där både skratt och tårar får finnas, där människor törs vara sig själva med allt vad det innebär. Att söka sig till sådana människor och atmosfärer ger själen luft under vingarna.

Dina sinnen är vägen in till själen. Föd dem med vackra, lena tyger, sprakande eld, mustiga viner, glada skratt, upplevelser i naturen, passionerade kärleksmöten eller bara ett stilla varande. Använd dina händer för att vidröra tingen omkring dig - den skrovliga stenen, den ludna videkissen - och gör det med vördnad, stanna upp och känn doften av havet, skogen och blommorna. Lev och njut, just den här dagen kommer aldrig igen. Den är unik - liksom du."

Önskar er alla en fin kväll! :-)

Många kramar
Bitte

3 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Det var ett fint boktips!
I vårt hektiska nutidssamhälle som åtföljs av så mycket presterande i vardagen, är den boken ett fint komplement för att lära sig ngt av vila i vardagen, avkoppling och känslan för nuet som aldrig kommer igen.

Ha en fortsatt fin vecka!

Kram /Bea

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket underbart boktips! Just nu är jag inne i en period då jag funderar mycket, men känner mig lite ensam...speciellt när jag läser orden om att vara omgiven av människor som är på väg åt samma håll...för jag tror inte att stora förändringar kan ske om man är ensam och speciellt inte i en omgivning där man inte tillåter både skratt, tårar och att människor inte törs/får vara sig själva...

Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
Kram,
Regina

Allis sa...

Hej!
Så lustigt, plockade fram just denna boken ur hyllan för ett par dagar sen då jag hittade den och kände att det är dags att läsa i den lite då och då igen - Underbar!
Jag brukar alltid ha ett par såna här böcker liggande framme att bläddra och läsa lite i när jag pausar från städning och annat pyssel här hemma.
Så mycket vackert jaghar missat här hos dig när min tid vid datorn varit minimal ;))
Må gott och ha det alldeles härligt!
Kram Allis