fredag 30 september 2011

Sommarvärme och lila porslin


I morse när jag vaknade var det regnigt och grått, jag fick nästan lust att dra täcket över huvudet och ta sovmorgon. När jag några timmar senare skulle åka iväg för att skicka paket, var det riktigt som om värmen slog emot mig när jag öppnade ytterdörren. Först förstod jag ingenting och började fundera på om jag hade feber. Sedan såg jag att de flesta gick runt i bara kortärmat, alla höstjackor var som bortblåsta! Jag tittade på termometern för bara en liten stund sedan och den visade +17 grader. Va? I norrland? I slutet av september? Vid midnatt? Inte mig emot... ;-).

Ikväll har stora höstrensningen påbörjats! Jag har börjat städa upp och plocka undan på sonens rum, han hann inte med det innan han flyttade. Och eftersom han inte verkar ha några planer på att komma hem förrän till jul, tänkte jag att det är lika bra att börja ;-). Hans rum ska bli mitt nya arbetsrum, men hans säng och annat ska fortfarande stå kvar så att han får fortsätta att ha det här rummet som "sitt" de gånger han är hemma.


 Häromdagen var H i en närliggande stad och ringde helt oväntat och frågade om jag "behövde lite lila porslin". Jag började såklart fråga vad han hittat och en intensiv telefon- och mms-kontakt började :-). Han hade bland annat hittat en antik terrin som var trasig både här och där, men när han skickade bilder på den ringde jag honom och sa att han skulle köpa den direkt! Han blev lite förvånad, då den inte var hel, och frågade flera gånger om jag verkligen skulle ha den. JA! :-) Några små skador kan man ha överseende med när det är en sån gammal och fin terrin, dessutom fanns det tillhörande fatet kvar vilket inte är så vanligt.

Han hittade också flera antika lila Rörstrands-tallrikar, samt ett lock till en stor soppterrin. Hihi... det var så spännande att se allt han kom hem med!


 I morgon ska jag fota allt, hoppas att finvädret håller i sig! Egentligen borde man passa på att vara ute så mycket som möjligt när det är så varmt och härligt, vi får se vad morgondagen har att fresta med.

 Från och med ikväll finns Aunt Molly's på Facebook, det är en helt ny värld för mig som känns både rolig och spännande! Jag brukar alltid vara sist med alla nymodigheter, sist in i framtiden skulle man kunna säga ;-). Jag är ju som ni vet en sån som mer gillar forntiden...

Ha en fin fredag!
Många kramar
Bitte

4 kommentarer:

Hem Ljufva Hem sa...

Ja jädrar va varmt det blev här idag.Riktigt svettigt bidde det nu när man vant sig vid varmare kläder...hehe.
Så mkt kul du får hem så spännande att se dina fynd.
Kul med FB,får gå in där och kika.
Ha en fin vecka.
Kramiz.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Då blir jag den sista dinosaurien då, jag är inte med på facebook. Maken är med, fast han muttrar ofta över "kärringtjafs" enligt honom skrivs det mest om att dom dricker kaffe??
Men vilken terrin!! Den är otroligt vacker, har aldrig sett med sånt motiv. Och jag tackar för din kommentar, ska bli kul och kolla i Vakre hjem.
Ha en solig fin helg
Kramar
AnnaMaria

Helen sa...

Härligt med lite brittsommarvärme!!Vi har inte sådana temperaturer, här hos oss, jag vet faktiskt inte hur många grader det är idag, vår termometer pajade igår ;-), men jag skulle gissa på runt +12-13 grader. Tyvärr så blåser det friskt.
Ja, nu är vi två i samma sits. Våra stora barn som har lämnat boet...vemodigt, eller hur? Men vad ska man göra? Det är bara följa med i livets gång.
Åh, så vackert porslin!!Vilket fynd!
Ha en härlig helg, och nu ska jag lägga till dig på facebook.
Kram!

Hanna sa...

Ha en fin fredagskväll!
Kram
Hanna