tisdag 6 september 2011

Mera Formex


Mina fötter har fortfarande inte återhämtat sig efter dagarna på Formex... ;-). Trots lite värk här och där så gav mässan otroligt mycket inspiration! Jag passerade den ena vackra montern efter den andra och bara insöp allt.

Höstens färger var dova och gick i beige, brunt och grått, med inslag av vitt och svart. Det är ganska rogivande färger som är inspirerade av naturen: jord, sten, bark, drivved, sand o.s.v. Självklart fanns det montrar som sprakade av färg också, samt en hel del "helvita" montrar.


Jag föll handlöst för ett flertal stora kandelabrar, den ena vackrare än den andra. Eftersom jag har en renodlad webb-shop, blev jag dock tvungen att tänka lite praktiskt också ;-).

Det var roligt att knyta nya kontakter och intressant att se hur man som ny och relativt liten kund blir bemött av olika leverantörer. Helt klart är att flera av de stora drakarna inte bryr sig nämnvärt om de missar en order eller inte ;-). Det var desto roligare att prata med dem som ställde ut för första gången, där fanns det en helt annan ödmjukhet! Jag tycker nog ändå att de allra flesta var mycket trevliga och alldeles särskilt de jag gjorde affär med :-).


Det blev bland annat en beställning hos några supertrevliga tjejer från Borås (vad får ni se framöver), svensktillverkat gillar vi! :-) En annan rolig bekantskap var en leverantör som beställt hem en container gamla barnstolar från Asien. Nu när skolorna börjar moderniseras därborta, blir de här gamla stolarna överflödiga. Visst är det lite konstigt, gammalt som ska kastas bort där, efterfrågas och säljs här :-). Jag köpte några barnstolar av honom, de var hur söta som helst! Färgen var nött och stolarna hade MYCKET patina, och ingen stol var den andra lik.

Jag tycker mycket om tanken på återbruk och i det här fallet hoppas jag också att pengarna som skolorna får in på att sälja de här stolarna, kommer till nytta på olika sätt för dagens skolbarn :-).


Ja, lite annat smått och gott blev det alltså och jag kommer att visa varorna allt eftersom de kommer hem!

Några kändisar syntes i vimlet: Ernst var förstås där i sin alldeles egna monter, men jag såg honom bara första dagen. Tanja (som är gift med Gert Fylking) hade också en egen monter. Kocken Marcus Aulay var inhyrd av ett känt keramikföretag, och sist men inte minst sprang jag på min egen tremänning som också var där för att göra inköp :-). Vi blev båda rätt förvånade när vi plötsligt stod öga mot öga!

Ja, det var väl allt för idag! I nästa inlägg presenterar jag vinnarna i utlottningen! :-)

Ha en fortsatt fin kväll, nu ska jag börja kika runt hos er och se vad jag missat...

Många kramar
Bitte

11 kommentarer:

Fra gammelt til nytt sa...

Skjønner godt at det kan være vanskelig på innkøp på slike messer...alt for mange fristelser.
De speilene du viser her var bare superskjønne, og likeså kandelaberene.
Gleder meg til fortsettelsen :)

Jorunn

annie sa...

Åh vad roligt du måste ha haft det... ljuvligt är nog rätta ordet. De där barnstolarna är jag väldigt nyfiken på att se.

Önskar dig en skön kväll och ser fram emot presentationen av vinnaren;)
Annie

Nyanser av vitt sa...

Åh vad synd att vi missade varandra. Jag håller med dig om att en del stora är snorkiga men det struntar vi i. Jag har också handlat lite till min nätbutik. Hittade bland annat en dansk lev med helt underbara saker.
I Kiruna var jag på kundbesök :0)
Mitt vanliga liv om dagarna och så kreativitet och nätbutik på kvällarna. Ska bli såååå skönt att åka till landet på fredag.
Kram kram

Helena sa...

vilken härlig mässa det verkar ha varit och å vad det måste ha kliat i fingrarna. Hoppas på att få se lite fler bilder, särskilt de på dina inköp :)

Lilla Kullan sa...

Det finns mycket fint på de där bilderna.:-) Kram Stina

Hem Ljufva Hem sa...

Hej Bitte.
Så trevligt du haft det,mkt härlig inspiration har du fått.Gillar oxå de där jordefärgerna.Bara vitt är inget för mig.
Kandelaberna var ju snygga och kul det lät med barnstolarna från Asien...
Fr.o.m idag är det 9 dgrs ledighet för mig.Lyx men ett sjuhelsikesväder har vi.Skyfall och stormbyar...
Kramiz Kicki.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fina bilder från mässan, jag blev jättenyfiken på stolarna. Tänk så bra att dom kommit på att det går och sälja sånt i andra länder, sånt man kallar win-win situation.
Kram och ha det gott
AnnaMaria

Mamma C sa...

Du verkar ha haft det toppenkul på Formex mässan.
Kram Mamma C

Sjöboden sa...

Åh vad roligt, ska komma dit någon gång i mitt liv ;)
Förstår att du gilldae kandelabrarna, underbara!
Kram C

Hem Ljufva Hem sa...

Hej Bitte.
Änväder du Uppdaterad redigerare på bloggen så är det jättelätt.Du går in på inställningar och under globala inställningar bockar du i den.När du sedan gör ett inlägg klickar du bara på bilden du laddat upp och väljer storlek.
Fåga gärna om det inte funkar.Ha en fin dag.
Kram Kicki

Viola sa...

Det är alltid lika intensivt och man är fylld utav intryck och tankar, brukar fullfölja mina beställningar hemma...ha en skön helg, kram