tisdag 20 september 2011

Busfrö på vift och fler nyheter


I morse "rymde" vår lilla Mollie för jag vet inte vilken gång i ordningen den senaste tiden! Det är nämligen en räv som verkar ha gjort sig hemmastadd på gården, så självklart vill både Mollie och Noomi sätta av efter den så fort de kommer ut. Jag chansar inte, utan har dem alltid i koppel, men H brukar envisas med att ha dem lösa när han går ut...

... så i morse sa det bara svisch, och så satte Mollie av efter räven! Vi letade och letade, H körde runt med bilen och jag och Noomi gick upp till sommartorpet och letade där. Efter några timmar kom hon tillbaka, hon stod plötsligt mitt på en lägda när H körde förbi och såg ut att undra hur arg han var på en skala ;-). Skönt att hon kom tillbaka, annars hade det blivit en mycket orolig dag!

Jag köpte några kvistar hortensia förra veckan och hoppades på att de skulle gå att torka, men två av kvistarna har vissnat på ett tråkigt sätt, så de är bara att slänga. Nu hoppas jag på den sista kvisten, det är så vackert med torkad hortensia men jag har aldrig lyckats torka dem. Är det någon som har några bra tips?


Efter gårdagens fotosession finns nu alla ljuslyktorna i butiken, det är även påfyllt med lampskärmar och kandelabrar (dessa finns under sina respektive kategorier). Några av lampskärmarna är restade, men kommer förhoppningsvis hem om någon vecka eller så.

I nästa inlägg ska jag visa mina skatter som inköptes på auktionen i lördags! :-) Jag hittade antikt Rörstrands-porslin, några tallrikar var från en serie jag aldrig tidigare sett så jag blev alldeles salig när jag såg dem. Jag ropade också in delar ur en matservis och vet nu inte om jag ska behålla den själv eller inte... ;-). Men... det jag blev gladast över var fyra gustavianska stolar i en mycket ovanlig modell. De är inte från tiden, utan relativt nyproducerade kopior, men jag skulle tippa på att de ändå har trettio-fyrtio år på nacken. Därför är de lagom shabby, med lite skav här och var. Stolsryggarna är så speciella och har så många vackra detaljer, jag föll direkt! Det följde med ett bord också och först tänkte jag att jag skulle lämna det, eftersom jag redan har ett gustavianskt bord i köket. Sedan kom jag på vad jag ska ha det till... jag har länge önskat mig ett stoooort pysselbord i arbetsrummet, nu har jag ett! ;-)

Ha en fin tisdag, idag skiner solen här!

Många kramar
Bitte

2 kommentarer:

Hem Ljufva Hem sa...

Fyttirackarn så oroligt när dom sticker så där.Olga sticker aldrig som tur är,hon går alltid lös med mig i skogen men borzoier jagar ju med synen så det gäller att "se före"...
Kul det låter med auktionsfynden och de fina stolarna och bordet.Ett eget pysselbord låter ju toppen.
Ha en fin vecka kära du...
Kramiz.

Mamma C sa...

En hund med en massa jaktinstinkt i sig det lilla busfröt.
Så roligt med ett eget pysselbord.
Kram mamma C