fredag 12 augusti 2011

Dagens nyheter


I morse när jag bar in ännu en kartong från bilen och packade upp den, låg där en blomsterfakir! Jag trodde att jag hade lagt alla i samma kartong, men det visade sig att den här hamnat på sidan. De är så populära och de förra jag lade in sålde slut direkt! Blomsterfakiren finns nu hos Aunt Molly's och du hittar den HÄR.

Det fanns lite annat smått och gott i kartongen också: en liten dosa av nysilver, några ateljéfotografier av stiliga herrar, en liten pappask och flera kilo porslin. Jag har köpt mängder av lila-vitt porslin som jag kommer att lägga in i butiken allt eftersom, det är mestadels Lila Fasan från både Rörstrand och Gustafsberg. Tallrikarna är antika men i princip i nyskick! Jag har också ett parti gamla glasögon som väntar på att fotograferas, samt gamla kryddburkar och en Cloetta-burk med glaslock.


Jag har också lagt in några gamla apoteksflaskor, en av dem är från 1936 och en från 1949. Det är så roligt att läsa på etiketterna vad de innehållit, samt från vilket datum de är.

Jag har fler dukar som kommer att läggas in under Nyheter så småningom, samt två virkade gamla överkast med ljuvliga mormorsrutor! Jag ska bara gå igenom dem lite mer noggrant först. På tal om det så kommer det ännu fler nyheter på textilsidan inom de närmaste dagarna, jag har nämligen fått en tidig höstleverans ;-).


Jag har också lagt in en antik terrin från Göteborgs porslinsfabrik, den är så vacker med sina snirkliga handtag. Den är lite krackelerad och missfärgad som terriner ofta blir, men annars i jättefint skick. De har verkligen sin charm, dessa gamla skönheter!

Med det önskar jag er alla en riktigt skön helg! :-)

Många kramar
Bitte

4 kommentarer:

STENLYCKA sa...

Hejsan Goa Bitte!
Tacks snälla för alla vackra saker
du skickade med extra i fakirpaketet. Jag blev jätteglad och överraskad.
Förstår att du har många som handlar i din butik så mycket vackra och annorlunda saker som du har.
Nu har jag börjat jobba igen, känns ganska bra att allt blir som vanligt. Jag är nog den typen som gillar när livet går i sin vanliga trall.
Jag hoppas snart kunna titta in lite oftar till dig, det har varit lite si och så med bloggandet denna sommar.
Önskar dig en fin helg och än en gång stort Tack!
Kram Raina

Bea sa...

Hej vännen!

Så vackert du har fyndat och gillar de gamla apoteksflaskorna som har så fina etiketter.

Poesi böcker är underbara och önskade att jag hade några såna, skrivna med vacker handstil, fina och tänkvärda rader. Nostalgi!

Ledsen att jag varit dålig på att kommentera hos dig och mina vänner den senaste tiden, men tyvärr har jag lite problem med ryggen och sitta långa stunder är inte sådär riktigt bra!

Ha en fin helg!
Kram /Bea

Hem Ljufva Hem sa...

Som en godisbutik dukar du upp dina läckerheter.Lyckliga du som får omge dig med dessa vackra gamla ting och din enorma kunskap om dem.
Vet du va?
Jag har hittat en butik som säljer de ljuvliga gamla ateljéearken som du har gjort bokmärken av.Nu ligger de här hemma i väntan på att pysslas ihop tillsammans med fina spetsar köpt på samma ställe.Tack för inspirationen Bitte och ha en ljuvlig helg.
Kram Kicki

Hem Ljufva Hem sa...

Glömde säga att apoteksflaskorna var roliga...