tisdag 14 juni 2011

Sjung om studentens lyckliga dag...

Jag tänkte att det kanske är hög tid att ge ifrån sig något slags livstecken :-). Tack snälla ni för alla fina kommentarer, jag har varit så trött den senaste tiden så jag har inte haft ork att kika runt till er som jag egentligen ville. Det blev intensiva dagar (och nätter) före studentdagen, så när allt ståhej var över var det som att luften gick ur mig. Poff!

Studentdagen började i alla fall så bra den bara kunde. Jag hade ställt väckaren tiiidigt, tiiidigt, för att göra tårtorna. Som vanligt hade jag glömt att köpa några ingredienser, så jag var tvungen att ge mig ut och handla så fort affärerna öppnade. När jag var på väg hem från ICA mötte jag C som kom gående i vit mössa och kostym, på väg till Stadsparken för traditionell champagnefrukost med de andra studenterna. Vad märkligt det kändes! :-)

Timmarna bara svischade iväg och jag gjorde tårtor, jordgubbssalsa och smarriga röror till buffén. När jag stod och hackade chili till salsan, tänkte jag att jag skulle vara försiktig så jag inte råkade peta mig i ögat senare, det vore inte så lyckat... men... när jag ca en halvtimme senare satt och sminkade mig, fick jag se att jag hade en ögonfrans i ögonvrån. Jag försökte försiktigt peta bort den med nageln när det bara brände till i ögat! AAAAAHHHH! Gud, så ont det gjorde! Trots att jag hade skrubbat mig ordentligt om händerna, fick jag såklart rester av chilin i ögat...

När det var dags att ge sig av till skolan, hade ögat inte blivit det minsta bättre. Sminkningen var totalt förstörd och jag kunde inte ens öppna ögat utan att det kändes som om någon stod och sprutade syra i det. Det rann ur ögat hela tiden så man kunde tro att jag stortjöt ;-). Mamma och faster M, samt moster A och morbror L mötte upp utanför huset och så promenerade vi tillsammans till skolan. Som tur var fick jag låna ett par solglasögon av moster A och de hjälpte faktiskt! Efter en stund kunde jag börja öppna ögat igen och det var ju tur så jag inte missade att se C på trappan. Ska man bli blind är det ju onödigt att bli det just på sonens examensdag ;-).

Solen strålade ikapp med studenterna som klev ut på trappan, klass för klass. C var så glad hela dagen, han ler på i stort sett varje kort jag tog :-). Efter att alla blivit ordentligt uppvaktade och fotograferade utanför skolan, var det så dags för studenterna att ta plats på lövklädda lastbilsflak.

Vi andra begav oss hemåt så länge och började så smått att duka och plocka fram maten. C hade önskat sig grillat, men jag tyckte det skulle bli för omständligt att grilla till 26 personer. Efter många om och men, blev det till slut en slags grillbuffé ändå... så C fick som han ville :-). Medan köttet och potatisen tillagades, gjorde jag gjorde en sallad med jordgubbar, getost och persikor i, den blev riktigt god!

Vi åt och åt och sedan var det dags för kaffe och tårta. Dagen till ära fick tårtorna blågult band runt sig, samt gula penséer ovanpå. Det är konstigt hur mycket man kan trycka i sig! Jag var proppmätt hela kvällen och dagen efter med, för den delen :-).

Vid åtta gav sig C iväg, trots att han var riktigt riktigt trött, det var dags för en sista kväll med klassen. Men efter den kvällen har de träffats måååånga gånger, jag tror att separationsångesten är svår ;-). Jag minns själv hur det kändes och trots att det har gått ett antal år sedan jag själv tog studenten, tänker jag ofta på flera i min klass... vissa människor lämnar avtryck som aldrig suddas ut.


Något som gjorde mig väldigt glad, var alla som åkte långväga för att var med på C:s stora dag. Min lillebror bilade upp ända från Göteborg, det är en nätt liten resa på 90 mil! Både min faster och moster och morbror bor långt ifrån, men fanns med... de har ju alltid funnits i mitt liv, så det kändes fantastiskt att de var med även den här dagen! De allra närmaste fanns såklart också där... ja, det blev en dag att minnas! :-)

Nu ska jag göra ett nytt försök att kika runt till er! Om det har verkat lite konstigt att jag inte svarat på kommentarer, beror det inte på ovilja, bara på en enorm trötthet... :-).

Ha en fortsatt fin kväll!

Många varma kramar
Bitte

3 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Först ett stort grattis till sonen, en student känner man igen på det breda leendet. Och jag vet hur mycket det är och fixa och greja runt studenten, du skulle behöva vara ledig nu ett tag. Det är så roligt och se din son i den vita mössan, och så leendet. Jag hör till dom få som tagit studenten utan mössan på, var rebell just det året! Min släkt hade stakat ut hela min yrkesframtid, hade fint jobb innan jag utbildat mig, då gjorde jag revolt. Så här i efterhand inser jag ju att jag var en idiot, men inte då. Men det blev rätt bra ändå.
Ha nu en fin dag och stor kram till dig Bitte.
AnnaMaria

Hem Ljufva Hem sa...

Goa,goa Bitte.Tack för påhälsningen och din goa kommentar.Den gjorde mig varm och glad.
Din stackare,du har haft mkt att stå i läser jag och vilken osis med ditt öga just denna dag.Fyttirackarn,kan tänka mig det sved utav bara...
Men du gjorde en fin dag till din son.
Hoppas nu du får det lite lugnare så du kan njuta av sommaren och allt det som du tycker är roligt.Olga hälsar till vovvarna.Sköt om dig.
Kram Kicki

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Grattis till den nybakade studenten! Och vilken tur att du fick ordning på ögat till slut!
Kram
Marie