lördag 18 juni 2011

Blå blom och bröllop

Nu blommar det i blått hos Aunt Molly's! :-) Butiken är full av blå blommor och snart fylls det på med mer blå-vitt porslin också. Blått och vitt är färger som jag verkligen förknippar med sommaren, de får gärna ackompanjeras av något sandfärgat.

Lyckan var stor när jag kunde ropa in en liten såssnipa ur serien "Yeddo" från belgiska Boch Frère La Louviere, det är alltså föregångaren till mer kända Villeroy & Boch. Den har ett vackert orientaliskt motiv och är i perfekt skick.

Alla botaniska bilder (från det gamla läroverket) med blå blommor finns nu utlagda i butiken. Blåklinten och aklejan försvann direkt, men det finns fortfarande många söta blommor kvar. Förgätmigej är en av mina egna favoritblommor, den ser så näpen och blyg ut, precis som i sagan.


Ett vackert engelskt uppläggningsfat finns också i butiken, det är blankt och fint och har nog bara stått som prydnad. Många av de engelska serierna har så fina blomstermotiv tycker jag! Den här serien heter English Rose.


Blåklockan är en blomma som väcker många minnen. När jag var liten plockade jag dem alltid när jag var hos mormor och morfar. Redan då fascinerades jag av hur spröda de var med sin tunna stjälk och sina ömtåliga blommor. Av någon anledning har blåklockorna försvunnit, det är så otroligt sällan man ser blåklockor häromkring! På sjuttio- och åttiotalet vet jag att blåsipporna blev fridlysta i Ångermanland, kanske borde man ha värnat om blåklockorna på samma sätt?

Idag ska jag på bröllop! :-) Det är en av mina kusiner som gifter sig och hon är nog den kusin som jag har umgåtts mest med genom åren ( vi är en stooor släkt). Det ska bli så otroligt roligt att träffa alla mostrar och morbröder och kusiner med hälfter igen! Det är ett tag sedan jag träffade dem och jag har längtat i flera dagar nu... :-). Förhoppningsvis har jag bilder att visa från bröllopet i nästa inlägg!

Hoppas att ni alla får en skön och avkopplande helg!

Många kramar
Bitte

4 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så somrigt och fint med allt det blå-vita, du har alltid så smakfulla och vackra saker.
Vilken rolig lördag du får, gå på bröllop som är så härligt romantiskt. Ha en toppendag vännen.
Kramar
AnnaMaria

Hem Ljufva Hem sa...

Underbara bilder Bitte.Mkt fina fynd gör du och vilken kunskap du har om dina föremål.Jag tycker det är så intressant att få reda på ålder,historia och namn på gamla saker.Tack för att du delar med dig.
Jag hittade en sån söt krinolindam i gips från Bernardi Konst igår.Visserligen lite skadad men det gör mig ingenting.
Jag har en liknande större krinolindam med en borzoi vid sidan.
I morrn bär det av till en antiklada fullproppad med skojsigheter 8 mil hemifrån..
Hoppas du får en trevlig dag.
Många kramar från Kicki & Olga.

Allis sa...

Vilken tur att jag kikade förbi här hos dig och fick mig en dos av min favoritfärg - blått!
Kul med sommarbröllop, här pågår förberedelserna inför dotterns för fullt ;))
Snart hoppas jag få tid att titta på allt fint du har i butiken (och shoppa loss lite ;))
Ha en underbar måndag!
Kram Allis

tyziana sa...

Hello!
Only today I found your beautiful blog and I was enchanted!
I love gardening, nature and I love the botanical watercolors!
You are very good and I'll follow with passion!