fredag 8 april 2011

Vårtecken?Nu har våren äntligen kommit till Härnösand också, och överallt kikar små späda blommor fram... NOT!!! Idag har det däremot snöat större delen av dagen, inga små snöflingor utan rejäla "lapphandskar" som var flera centimeter i diameter. Jag tycker att april är en riktigt jobbig månad, just av den här anledningen. Ena dagen skiner solen, det är flera plusgrader och värmen och ljuset ingjuter hopp om vår, dagen efter regnar/snöar/haglar det och så är det vinter igen.

Olle Adolphson skrev en vacker visa för länge sedan om bakslag och händelser som kan slå undan benen på den starkaste. Men efter regn kommer sol, efter vinter kommer vår, hur nattsvart allt än ser ut. I visan beskrivs detta så fint genom årstidernas växlingar, men visan kan förstås tolkas på flera plan. Jag blir alltid så rörd när jag läser texten. Varsågoda!ÅR
En sommardag hör du den klara röst som klingar när sommaren blir till höst och högt upp mot himlen stiger. Så bleknar din sommar, blad för blad och skogen lär dig att vissna glad. Tills hösten bidar och tiger.

För hösten vet vad som väntar dig - att vintern kommer och hämtar dig. Och hösten sitt mörker sänker. Och vintern vill krossa dig i sin famn och du slåss i mörkret i nöd och skam och lögn och rykten och ränker.

Så tänker du bara att tiden går och håller jag ut tills det blir vår så kanske att nånting händer. Så slåss du för livet i vinterns hus. Och äntligen ser du en strimma av ljus och äntligen vintern vänder.

Så sänker du äntligt din arm och står med rödögon, näsblod och tovigt hår på tröskeln till trösten och ljuset. Och vänder dig om och går ut mot vår. Men bakifrån vintern i skallen dig slår så du stupar på näsan i gruset.

Där ligger du still och kan inte stå och utan att tänka och tittar på hur blommor ur marken stiger! Så snyter du dig till fåglars sång och kryper och kravlar dig ännu en gång in till sommarens blommande tider.

Med den visan vill jag önskar er alla en fin och solig helg!

Många kramar
Bitte

7 kommentarer:

Helen sa...

Vilken otroligt bra text! Vissa kan verkligen sätta ord på känslor...

Ha en härlig helg, förhoppningsvis skiner solen!

Kram!

Nyanser av vitt sa...

Så fina ord vännen. Vad mycket fint du har i din shop. Jag har boken Lev Vackert och den är helt underbar.
Hoppas ditt knä blir bättre snart.
Kram Agneta

Fröken Tindra sa...

Vacker text!
Önskar dig en skön helg!
Kram!

Bea sa...

Instämmer i kören ovan, vilken vacker text!
Underbart med vår, trots att det ena dagen är ett fantastiskt vackert väder och för att nästa åter bytas till mer eller mindre snökaos.
Men håll ut, snart är det maj och då kommer den spirande grönskan = ljuvligt!

Ha en fin dag!
Kram /Bea

Anonym sa...

Underbar text!! Ha en trevlig Helg! Kram Maria

STENLYCKA sa...

Vackra bilder som alltid hos dig!Underbar text.
Önskar dig en fin helg. För min del bär det av på samlarmässa och sedan blir det trädgården.
Kram Raina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag får ingen melodi i skallen, men det var en fin text. Jättevackra penselskaft också. Idag ska jag kratta fram en massa vårblommor som hamnat under gamla löv.
Ha en skön lördag
Kramar
AnnaMaria