onsdag 27 april 2011

Stolta svanar och sommarvärmeHoppas att de sista påsklediga dagarna var lika soliga och härliga som de var här! :-) Det är inte klokt hur sommarvärmen fått växtligheten att fullkomligt explodera: gräsmattorna är gröna och täckta av söta vårblommor, träden är fulla av blekgröna knoppar och vitsipporna blommar redan! Jag har gått omkring i kortärmat och barfota i ballerinaskor hela påskhelgen... i APRIL!!! :-)

Sommarvärmen ska tydligen fortsätta också, inte mig emot... ;-).

Jag har försökt vara ute så mycket jag bara kunnat och hunnit, därför har det blivit en hel del långpromenader med mina småtjejer. I morse gick vi till Sommartorpet för första gången i år :-). Det var ju första gången Noomi fick följa med dit och hon tyckte det var så spännande. Hon ville nosa överallt, provdricka vattnet som rinner i den lilla bäcken bredvid huset, följa alla små stigar som förgrenar sig från skogsvägen o.s.v. Mollie tog det lite lugnare, men så har ju hon varit där ett antal gånger redan.Igår kväll såg vi en flock knölsvanar när vi var ute på kvällspromenad, svanar är ett vårtecken om något, tycker jag! Jag har varit fascinerad av svanar ända sedan jag var lill-liten, jag tycker de är så vackra och det är nog min absoluta favoritfågel. Mollie och Noomi var däremot inte lika fascinerade, de morrade dovt när de såg svanarna, trots att de säkert var hundra meter bort. En av svanarna burrade upp sig ordentligt som svar :-).

Ja, de finns många roliga djur att upptäcka för en liten valp så här på våren. Söta fjärilar i allsköns färger fladdrar omkring och på kvällarna kan man hitta små grodor här och där på vägarna. Värmen har också (tyvärr) medfört att vi fått mygg. I APRIL!!! Både jag och Noomi har redan blivit myggbitna, jag har ett bett på foten som kliar något alldeles infernaliskt... :-).

Ha en fortsatt fin vecka i vårsolen!

Många kramar
Bitte

6 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så roligt att du gått promenaden till ödetorpet, tänk så spännande för en liten valp. Har inte sett någon mygga än, fast oftast upptäcker man att dom kommit genom ett bett som kliar. Det är jag som fyller år, och på självaste valborgsmäss. Blir det soligt och varmt ska jag bära ut möbler så alla kan sitta ute.
Kramar
AnnaMaria

Nyanser av vitt sa...

Härligt med upptäckarpromenader vännen. Usch jag har redan fått ett myggbett. Det blev som en invasion i fredags kväll hos oss.
Ha en fin dag.
Kram Agneta

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Visst är det härligt med våren och allt som blommar. Men det går rejält fort nu... Man hinner inte alls med i svängarna. Men visst är det skönt att få kasta av sig kläderna... :))
Kram
Marie

Marie//Tekla Maräng sa...

Jag riktigt ser dina glada hundar som nyfiket följer en det en en det andra roliga spåret. Eller när dom får syn på en fjäril framför nosen.
Bobo gillar inte heller svanar då morras det långt ner i magen.
Kan tänka mig att promenaden till *erat* torp var helt underbar.
Ja det har verkligen exploderat i naturen.
Kramar:)

Attans att jag inte kom till Blåkulla och fick sitta brevid dig och snacka.

Jenny sa...

Härligt med vårvärmen! Tyvärr så kommer de rackarns myggen, det är ju inte roligt, man kan ju undra varför de finns egentligen...
Ha en skön kväll!
Kram Jenny

Synnøve. sa...

Hallå där.
Vilken vacker header....

Menar du att myggen redan är framme? Hujeda mig, det blir en lång sommar alltså....

Här har humlorna kommit. Men det är bara trevligt. Jag älskar dessa små flygande mirakel :))

Det börjar bli grönt. Musöron på björkarna och pollen.. Det är vår.

Skönt med en prommenad. Jag försöker gå en timme varje dag.
Det är skönt.

Nu ska jag ut och hämta in tvätten. Sen blir det jobb några timmar.

Ha en skön torsdagskväll nu min vän.
Kram Synnöve.