onsdag 20 april 2011

Regnväder och onsdagsgrubblerierIdag är de grått och regnigt, riktigt tråkigt väder. Jag antar att det behövs lite regn då det är så torrt i marken, men det är inte lika roligt att gå ut :-). Ibland önskar jag att jag bodde i ett land där det är sol och värme året om, men jag skulle säkert ledsna på det också. Jag skulle nog också sakna våra fyra årstider!Det är bara att försöka härda ut under denna nyckfulla månad, maj brukar bjuda på ett mycket mer stabilt väder. I maj knoppas björkarna och vitsipporna slår ut... min lillasyster fyller år i början av maj också och jag håller som bäst på att bestämma mig för vad hon ska få i födelsedagspresent. Eftersom hon kanske läser det här, är det bäst att inte skriva mer om saken! ;-)

Syster med familj reser norrut idag och ska stanna här under hela påsken, det känns jättemysigt! Då får jag rå om lilla systerdotter E under några dagar :-).En affär här i stan annonserade om så fina lantliga knytlängder, jag ska bege mig dit om en stund för att se hur de ser ut i verkligheten. På bilden såg de helt underbara ut, men kvalitén är ju svår att få fram på bild. Hoppas de är fina, i så fall slår jag nog till!

Idag ska jag försöka påskpynta lite mer här hemma, annars kommer nog lilla E att spänna ögonen i mig och fråga mig varför det inte är påsk i huset. Bäst att städa lite extra också :-).Ja, idag blev det ett synnerligen ostrukturerat inlägg, en rapport direkt från hjärnkontoret skulle man kunna säga. Det finns inte heller någon koppling mellan ord och bilder, då bilderna är tagna i Malaysia under vår senaste resa :-).

Tack snälla rara för alla tips jag fick efter förra inlägget, jag ska försöka torka blommorna på hortensian, hoppas jag lyckas!

Ha en fin onsdag!

Många kramar
Bitte

7 kommentarer:

Helen sa...

Här har vi också ganska grått väder idag, men det regnar då inte i alla fall...(peppar,peppar)
Min erfarenhet av hortensia är att den vill ha jättemycket vatten. Och under sommaren gillar den att stå ute i halvskugga. Sen så är sval vinterförvaring toppen, men det brukar vara det svåraste att fixa...
Jag har hört att om man ska torka blommorna ska de stå upprätt i t.ex en vas utan vatten.
Lycka till och ha en fin dag!

Kram!

Jenny sa...

Hejsan! Klart vi behöver lite halvdant väder så vi uppskattar det fina så mycket mer!
Tack så mycket för vinsten än en gång, har lagt upp bild på bloggen idag ;) Det doftar underbart!!
Ha en supermysig påsk, härligt med besök!
Kram Jenny

Nyanser av vitt sa...

Imorse var det regnigt här men nu har det klarnat upp men det blåser. Tack för rapporten direkt från hjärnan :O)
Ha det toppen
kram Agneta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här har Karlstad-solen gjort skäl för namnet idag, hoppas det sprider sig norrut mot dig.
Kramar
AnnaMaria

Bea sa...

Hej!
Vilken fin tid vi har framför oss med alla sköna vårkvällar och visst behöver det falla ett stilla regn då och då. Vi kan skatta oss lyckliga med alla våra årstider, men vintern är lite onödigt lång och mörk.

Hoppas du får många fina lediga dagar i påskhelgen!

Glad Påsk!
Kram /Bea

milla-andante sa...

Hihi.. så härligt uttryck "rapport direkt från hjärnkonteret" fram för fler sådana!!:)

Ha en jättefin påsk med syster och familj!
KRAM

STENLYCKA sa...

Godmorgon!
Idag har jag resfeber för jag har tänkt ta kvasten till Blåkulla, kärringar i min ålder vill gärna träffas inför påsken och ha lite trevligt..... Ha r alltid haft med mig katten Måns men han har gått upp så mycket i vikt så det kan bli risk att jag inte kommer lätt, nu går jag och tittar snett på grannens katt Lisa, en smärt liten sak, skall göra ett försök att få fatt i henne, men jag tror det inte blir lätt, har sett att hon går omvägar för mig, jag tror att hon anar något.....
Kanske gör jag en mellanlandning hos dig och vilar mig ett slag, du har så mysigt, och verkar vara en underbar människa att prata bort en stund med.
Kram Raina