tisdag 22 mars 2011

Paradisets timma...


Foto: www.travelblog.org

Tänk att vara mitt i den här underbara rosa-lila solnedgången just nu... ni vet, mitt i den där timmen när himlen sprakar som mest, när fiskebåtarna kommer hem från en lång dag till havs, den nästan overkligt vackra stunden innan dag beslutar sig för att bli natt.

Jag har alltid varit svag för vackra solnedgångar, när jag var tonåring var väggarna på mitt rum täckta av stora affischer med exotiska stränder, palmer och färgsprakande solnedgångar. Jag låg där och tittade på dem innan jag skulle somna, drömde mig bort, skrev några rader i min diktbok... sån var jag :-).

Den här bilden är från Pulau Perhentian i Malaysia, ett av många små "paradis" på jorden. Dit skulle jag gärna resa någon gång! Tyvärr är det så oroligt i Asien just nu, med jordbävningar, tsunamis och översvämningar och jag har en känsla av att det kommer att bli mer av den varan framöver... jag tänker ofta att jag är tacksam över att leva i ett land som sällan drabbas av stora naturkatastrofer. Luften är hög och klar, vattnet går att dricka direkt ur kranen och kvällshimlen kan vara paradisiskt vacker även här :-).

Glöm inte att vara med i min utlottning! :-)

Ha en fin tisdag!

Många kramar
Bitte

5 kommentarer:

Bea sa...

Helt underbart med de vackra solnedgångarna, oberoende det är i annat land eller hemmavid så är det lika fascinerande med det vackra ljuset och färgerna.

Ja, man finner nästan inte ord för det som sker nu just i vår värld och därtill alla människors lidande och umbäranden - fruktansvärt!

Hoppas du får en fin dag vännen!

Kram /Bea

Marie//Tekla Maräng sa...

Har samma känsla som du att det nog bara blir fler och fler översvämningar , tsunamis och jordbävningar samt att arabvärlden krigar för demokrati.
solnedgångar är bra vacker var man en är i världen.
Kramar:O)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är sagolikt vackert, men som du skriver, det är nog bäst och hålla sig hemma. Det händer ju att himlen blir nästan sån här hemma också. Och jag tror precis som du, det här är nog tyvärr bara början på en massa naturkatastrofer.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Mamma C sa...

Så ljuvligt vackert, ja man har det så himla bra här hemma.
Kram Mamma C

Hanna sa...

Tittar bara in för att säga hej!
Kram
Hanna