fredag 7 januari 2011

Hotellet...Hotellet vi bodde på var som sagt ett kapitel för sig - av olika anledningar. Personalen fortsatte att vara otrevliga mot oss de dagar vi bodde där, däremot var de hur trevliga som helst mot de malajer som checkade in, speciellt mot de par där kvinnan var täckt från topp till tå så knappt ögonen syntes... hmm, jag säger ingenting om vad jag tycker om det så har jag ingenting sagt... ;-).

Vi velade fram och tillbaka om vi skulle byta hotell eller inte, snålheten gjorde att mycket talade för att stanna, då vi lagt ut HELA 200 kr per natt i förskott ;-). Om man bortsåg från personalen så fanns det en hel del bra saker med hotellet också. Först och främst så var hela byggnaden urtjusig, hotellet var byggt någon gång under 50-talet och över den pastelliga gräddbakelselika byggnaden vilade en slags svunnen elegans. Vårt hotellrum var stort och välstädat och badrummet var rent och fräscht.Tyvärr verkade de nuvarande ägarna inte alls ha samma stilkänsla som den som en gång byggde och ritade hotellet, den mesta av inredningen var sliten och förfallen och i matsalen hade man "slaskat" väggarna med en pytongrön färg som formligen skar sig mot den övriga ljusrosa putsen. Vissa saker som jag tror var original fanns kvar, som till exempel vackra gamla kristallkronor i taken. I hotellkorridorerna hade man dock satt upp moderna tavlor som inte alls passade in med det övriga, vilket var synd!

Om jag hade ägt hotellet hade jag försökt fortsätta på 50-talstemat med ljusa pasteller och även försökt framhäva den elegans som säkert en gång fanns! Entrén var nästan det vackraste av allt, den var så otroligt pampig och det var inte alls svårt att föreställa sig att vi var i Hollywood under 50-talet och såg en limousin köra upp framför dörren för att släppa av en underskön och världsberömd skådespelerska. Poolområdet var kanske det bästa ändå, det var jättestort och hade både ringlande vattenrutschbanor och vågmaskin! Barnfamiljer skulle kunna stanna hela dagarna på hotellet, för barnen skulle roa sig där från tidig morgon till sen kväll.Ja... vi funderade hit och dit men vi hade det ganska bra i solstolarna runt poolen när allt kom omkring, och vi hade en massa bra böcker med oss... :-). Det kändes också lite jobbigt att flytta i den värme som var. Till slut hade vi bestämt oss för att bo kvar de få dagar vi skulle stanna på Langkawi, försöka göra det bästa av situationen och försöka bortse från personalens sätt.

En dag blev jag ändå riktigt sur på den elakaste personen i receptionen och frågade om han var less på livet eller nåt. Han förstod inte vad jag menade, och då var jag tvungen att fortsätta säga att jag tyckte fruktansvärt synd om honom som hade ett jobb och tjänade pengar, speciellt då det finns så många andra människor i Malaysia som har det svårt. Jag lovade också att jag aldrig mer skulle återvända till deras hotell och hoppades att det skulle få honom på lite bättre humör. Han tittade bara konstigt på mig med sina elaka ögon, men de andra i receptionen blev högröda i ansiktet och blev också mycket snällare mot oss efter det :-).

To be continued....

Många kramar
Beatrice

14 kommentarer:

-Mia- sa...

Ville bare innom å ønske deg en super kveld!! Klem

Mamma C sa...

Vilken personal, tur att du vågade säga vad du tyckte och kände för dom.
Kram Mamma C

Sjabbig men chic sa...

Men undra varför de var så? Är de lite svåra just där eller vad är det om. Knepigt, man fattar ingenting när människor som man bara är vänlig emot bemöter en med ovänlighet. Då är det dags att säga ifrån och det gjorde ni så bra, så bra.

Kramis Lisa

Helen sa...

Det är alltid tråkigt med otrevliga människor. Sen kan man ju tycka att de som jobbar inom hotellbranschen borde vara lite mer service-minded, ryktet sprids fort med dagens teknik.

Men kul att få lite sol och värme serverat på bild, i alla fall. Idag har snön formligen vräkt ner över oss. Det börjar vara outhärdligt...

Stor kram!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tur att ni var två, så man har någon och bolla idéer med. Bra att du sa till honom, hoppas att han skämdes inför sina kollegor. Fast hotellet låter bra, men tur att det var rätt kort tid ändå.
Ha en fin helg
Varm kram till dig vännen
AnnaMaria

Hanna sa...

så tråkigt att personalen inte var så trevlig på hotellet.
en en Malaysia resa låter underbart så här i vinter tid.
kram
Hanna

Fröken Tindra sa...

Vad trist att bli bemött på det sättet på ett så vackert ställe. Kanske därför det hotellet hade lediga rum och de andra var fullbelagda? Man kan ju undra... Bra att du sa i från! Och ni verkar ju ha haft härliga dagar bortsett från personalen. Underbara paradisfoton!
Kram!

Bea sa...

Hej!
God fortsättning på det nya året!

Men usch, vad trist att inte blir ordentligt bemött av hotellpersonal, det förväntas väl av dom, att bete sig så serviceinriktat och korrekt som möjligt, men så har vi olika kulturer och värderingar framförallt som kanske blir ett hinder vissa gånger.

Hoppas du får en angenäm söndag!
Kram /Bea

Viola sa...

Det där låter ju inte som någon höjdare, men bra att du ilsknade till och sa ifrån, ser fram emot fortsättningen på storyn, ha de, kramen

milla - andante sa...

Vad underligt... och tråkigt när det blir så.
Bilderna är så fina och man kan knapt tro det är samma planet som utanför fönstret här...

Kram

NataljaOblonskaja sa...

Vilken otur ni verkar ha haft, otrevliga människor finns ju tyvärr överallt men man vill ju verkligen inte träffa på dem på semestern. Då vill man ju ha det extra bra.
Malajer kan annars vara lite reserverade, vilket jag tycker kan vara ganska skönt om man jämför med de påflugna människorna i Thailnad som inte ens lämnar en ifred under middagen.
Själva var vi på Malaysias östkust som inte alls är lika sönderexploaterat och där vattet ute på öarna är kristallklart.
Ska bli intressant att följa eran vidare resa i Asien.
Camilla

Nyanser av vitt sa...

Så tråkigt med otrevliga människor. Tur att du sa ifrån.
Kram Agneta

lugnet sa...

Härligt att du röt till!! Men tråkigt att de skulle förstöra för er på semestern.... Det blir iallafall så att man lägger ner energi och tankar. Bilderna är helt underbara! Älskar det rosa hotellet:)
Hoppas du mår Toppen!
KRAM//Ulrica

Sjöboden sa...

Kikar in och säger hej!
aj då det lät inte så trevligt. Men åh vad underbart att få ta en simtur i den poolen....! Körde ner i diket idag pga halkan och fastnade i snön :(

kram