fredag 15 oktober 2010

Snö och Monsopiad Cultural VillageJag höll nästan på att svimma, för när jag var ute och promenerade med Mollie för en stund sedan började det att snöa!!! Det känns liiiite tidigt med snö, men iofs så snöar det inte längre och de flingor som träffade marken försvinner nog under dagen. Men ändå...

Jag hittade några fler bilder från Borneo som jag tänkte visa er. En dag gjorde vi en liten utflykt till Monsopiad Cultural Village, en gammal huvudjägarby som idag är museiområde. Där finns bland annat ett hus där det fortfarande hänger ett fyrtiotal skallar i taket!Där fanns också en knarrande hängbro och under den en gyttjig flod och jag funderade på hur det skulle kännas att ramla ner i floden bland alla trevliga djur som krälar runt där. Eller hur det skulle kännas att bli jagad över bron av fientliga huvudjägare...

Det var lite läskigt att gå över bron, för den började röra sig på ett märkligt sätt när man gick på den. Det var helt OK så länge man gick där ensam, men så fort det var fler personer som gick på den så var det mycket svårare att parera svängningarna!Det växte också otroligt vackra och mycket färgstarka blommor runt och i hela byn, jag vet inte vad ovanstående är för slags blomma. Är det en slags orkidée? Någon som vet?Här är bron sedd från andra hållet och ni ser även den smutsiga floden som ringlar sig under den. Trots att bron var i dåligt skick och det svajade ordentligt, var det en häftig upplevelse att gå över den!Ja... och här hänger skallarna i taket! Det är inte riktigt hår som hänger från dem, utan det har av naturliga orsaker försvunnit med tiden.

Det låter lite konstigt när jag säger det, men trots att jag inte blev så förtjust i Borneo tyckte jag att det här var en trevlig utflykt ;-). Hmm... jag antar att det beror på att jag både upplevde det exotiskt och intressant ur en historisk synvinkel. När vi efter våra mindre angenäma dagar i Semporna satt på flyget till Singapore, skojade vi med varandra och sa att vi nog hade en himlarns tur som kom undan med livet i behåll från före detta huvudjägarland... ;-).

Ha en fin dag, jag ska leta rätt på skidorna i förrådet nu ;-).

Många kramar
Beatrice

12 kommentarer:

Känslans väg sa...

Nu är jag lite stressad för jag ska snart bege mig iväg men jag ville bara titta in och hälsa att jag för över pengarna under helgen också vill jag skicka dig en stor, varm kram och önska dig trevlig helg.
Hoppas stormen lägger sig så att du får lite ro i själen *ler*
Vi hörs......

Nyanser av vitt sa...

Ingen snö hit ner än tack...ha en underbar helg kära bloggvän.
Kram Agneta

Möllebacken sa...

Huuuu1 Snö....brrr!
Det värmde med lite exotiska bilder. var kul att få uppleva en sådan resa. härliga minnen.
önskar dig en skön hel...UTAN snö :)
Kram Pella

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Såg på vädret att det var snö på gång i nordligare delar av landet. Känns tidigt, men det kan komma när som helst här också. En sån hängbro har jag gått över, inte så lång dock. Det var obehagligt, marken rörde sig när man kom "iland".
Ha en fin helg
Kramar
AnnaMaria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Glömde skriva om blomman, ser ut som en papegoj-blomma. Har köpt liknande här i Sverige som snittblomma.
Kram
AM

Viola sa...

Vilka underbara minnen du/ni har ifrån era otroliga resor som ni gör..

Lite läskigt det där med dom hängande skallarna...:(

Ingen snö här men väldans kyligt, ha en skön helg, kramen VIOLAN

Bea sa...

Hej!
Ja, nu kommer vintern även hos mig, det har snöat ymnigt tidvis idag och det känns att vintern är på väg med iskalla vindar :(

Hujedamej...jag hade aldrig satt min fot på den hängbron, men så är det en sak att befinna sig där just då och tvingas kanske ta klivet över för att komma vidare!

Härligt med reseminnen trots att inte allt blir som man önskade!

Trevligt veckoslut!
Kram /Bea

Sjabbig men chic sa...

Här har det också snöat idag. Men bara lite,lite,lite. Det kan gärna få vänta ett tag till. Underbara bilder!

Kramis Lisa

Synnøve. sa...

Kan med lite panik i rösten säga att den bron har du ALDRIG fått mig att gå över... ALDRIG!
Är så höjdrädd så hälften vore nog.
Men det ser väldans vackert ut då hihi.

Ingen snö här ännu. Vi har bara kallt. 5 minus nu idag igen.
Frosten är vit och det knasar gott under fötterna när man går
Men jag längtar nog lite efter vintern tror jag.

Nu får du klappa Mollie så gott och njuta av lördagen.
kramen Synnöve.

milla sa...

Vilket äventyr du varit med om!!
Nej, jag menar inte snön... hihi, även om den också medför ett äventyr varje år!

Kram

Marie//Tekla Maräng sa...

Snön kan få vänta ett tag till, till Lucia blir bra. Ja det är nog dags att leta reda på skidorna.
vilket härligt ställ ja kanske inte huvudjägarna då men själva platsen.
Kramar:)

Galleri Hönshuset sa...

oh vad du får se mycket =) Helt underbart liv verkar ni leva.

Ibland tänker jag att "shit, jag hinner inte se alla dem länder, som jag så gärna skulle vilja" men så är det ju, jag måste prioritera som alla andra. Vi åker utomlands vartannat år med ungarna, så jag får vara nöjd med det =)

Visst var det konstigt med snön som kom =)alldeles för tidigt..och så får man skrapa rutorna på mornarna...oj oj oj tänk om det blir lika vinter som förra...fryser bara av själva tanken =)

ha det gott. Kram Pirre