onsdag 13 oktober 2010

BorneoBrrr!!! Här sitter jag i min ensamhet och fryser! Temperaturen har sjunkit oanat lågt och H har flugit till Kina på mässa, där han säkert sitter och mumsar i sig någon smarrig kinamat just nu ;-). Det här vackra sensommarvädret vi hade i helgen försvann då snabbt...

Därför visar jag soliga bilder från varmare breddgrader idag :-). Den kväll när bilderna togs, satt vi på strandpromenaden i Kota Kinabalu på Borneo och åt middag. Av någon konstig anledning fastnade vi aldrig för Borneo, men kanske gjorde vi "fel" saker där och besökte "fel" platser? Jag har hört så många berätta positiva saker om Borneo, men jag minns att när vi var där tyckte vi inte ens att maten var särskilt god, att Kota Kinabalu var särskilt mysigt, att människorna var särskilt trevliga....... men något som var fantastiskt var att vara tillsammans och bara ha tid för varandra, då spelar det inte så stor roll vart man är! Solnedgångarna var i alla fall sagolikt vackra, och det var nästan det viktigaste. Som ni kanske har märkt av mina tidigare inlägg så ÄLSKAR jag solnedgångar, särskilt rosa sådana! :-) Just den här solnedgången var väldigt gul, vilket gjorde den lite ovanlig i mina ögon. Jag kunde inte låta bli att experimentera lite med kameran, därav alla "sneda" bilder.Varför vi i första hand besökte Borneo var för att när vi ändå var i faggorna, åka till Semporna på östkusten för att kunna dyka vid Sipadan (som räknas som en av de vackraste dykplatserna i världen). Semporna visade sig vara en mardröm... lokalbefolkningen var rent av hotfull mot oss, till och med barnen uppträdde fruktansvärt obehagligt och jag har aldrig varit så rädd under en resa i hela mitt liv. För att upprätthålla ordningen där, var både militär och extra polisstyrkor insatta och utanför mataffären stod TUNGT beväpnade vakter för att mota bort de mordlystna byborna. Då förstår ni...

I efterhand har jag försökt förtränga dagarna i Semporna för jag vill bara minnas den här vackra solnedgången i Kota Kinabalu, värmen och doften från havet... :-).

Ha en fin kväll!

Många kramar
Beatrice

7 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

De var väldigt vackra bilder ifrån Borneo i alla fall. Även om du inte tyckte så mycket om stället. Men det är ju så där... man fastnar för olika saker. Och tur är väl det.
Kram
Marie

Bea sa...

Hej!
Ja, nu lurar vintern om hörnet och vintern verkar anlända i natt hos mig med snöfall som fortgår till slutet av veckan.

Vacker solnedgång och jag gillar även ljusspeglingarna på himlen, särskilt hösten med lila/orange toner.

Fyy...med otrevliga ortsbor på semesterresan, det vill man helst inte uppleva på en resa!
Vad var det månne som utlöste den attityden till främlingar?

Ha det gott!
Kram /Bea

NataljaOblonskaja sa...

Är ju en av de där som älskade Borneo, så jag får bara härliga minnen av dina bilder. Fast just KK hade man kunnat vara utan. En riktigt ful och tråkigt stad var det. Men utanför på öarna fanns helt otroliga hotell och på fastlandet fantastisk natur och ett helt underbart djurliv. Bodde på några av de bästa hotellen jag någonsin bott på just där så det kanske var en bidragande orsak till att jag gillade stället :-).
Ofta är ju ett land så mycket mer än just det stället man besöker.
Fast det är klart, söker man de bästa stränderna så är det inte till Borneo man ska ta sig.
Ha det bra!
Camilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon.
Fina bilder, men skulle jag åka så långt blir det inte dit. Låter inte som paradiset på jorden direkt. Fast dina bilder är underbara.
Varm kram
AnnaMaria

Allis sa...

Så är det ju ofta när man kommer till nya kulturer, somligt bättre och somligt sämre. Vackra bilder från solnedgången iaf!
Och vilka underbara höstbilder från din måndagspromenad och den lilla söta domkyrkan ;))
Ha en fin torsdag!
Kram Allis

Viola sa...

Vad du har sett dig omkring..underbara platser du bevistat..och dessa solnedgångar ...visst är dom ljuvliga..jag åker ner till mitt Spanien nästa vecka..längtar efter ljumma vindar igen, ha en fin vecka, kramen

lugnet sa...

Såå vackra bilder!! Läskigt att de var så hotfulla, förstår om ni tycker det var läskigt..huu! Har lite blandade historer om Borneo..rikt naturliv iallafall!
Hoppas du får en ToppenHelg!!
Kram//Ulrica