tisdag 3 augusti 2010

Äntligen hemma!Hej alla!

Hoppas att ni har det bra i sommarvärmen och att ni kanske fortfarande njuter av sol och ledighet! :-)

Tack så mycket för alla fina kommentarer ni har lämnat medan jag varit borta. Jag blev så glad när jag läste dem för en stund sedan och kände mig så glad och tacksam över att jag har fått lära känna så många fina människor :-). Innan jag reste bort skrev jag ju att jag skulle visa fler bilder från vår lilla semestertripp norrut och berätta lite mer om våra äventyr i vildmarken. Så nu gör jag det! :-) Efter att ha stannat i Kiruna i två dagar, flög vi (jag, H och Mollie) med sjöflyg från Kurravaara rätt ut i Lapplands fjällvärld. Det var första gången som jag flög med sjöflyg och det var en upplevelse måste jag säga. Vilka underbara vyer! :-) Man kunde knappt se sig mätt på vår vackra vildmark...

Mollie tyckte också att det var spännande att titta ut genom rutan. Jag hade tvingat på henne ett par hörselskydd då det bullrade så i planet och konstigt nog fann hon sig i det utan knot. Hörselkåporna var nästan större än hela Mollie... :-)

Vårt första stopp var Harrejokka och piloten landade utan problem på en större sjö. Vi slog läger, ordnade fram kaffe och mackor och satte oss bara ner och njöt av utsikten och det vackra vädret. Men... efter bara en halvtimme hörde vi ljudet av en helikopter och den landade på andra sidan sjön (som tur var). Ut klev sex yngre killar som slog upp ett megastort tält, plus två mindre tält. Hmm... vi som trodde att vi skulle få vara ensamma... :-).Som ni förstår blev det en hel del fiske, redan första dagen gav vi oss ut till några olika ställen! Det fanns relativt gott om fisk, men det var jobbigt att ta sig till dem! Överallt växte stora och täta videbuskar som man skulle klättra över.... det var inte helt lätt ;-).

Här fick jag min allra första harr... vad glad jag blev när det nappade! Dessutom fick jag den på första kastet och när jag kastade igen satt det genast ännu en harr på kroken! H tittade lite misstänksamt på mig... ;-). Efter ytterligare några kast fick jag en relativt stor gädda och sedan en harr till! Plötsligt blev det extra roligt att fiska, speciellt eftersom jag fick fler fiskar än H... :-). Det känns lite makabert att skriva det, men den första harren blev förevigad på bild och sedan uppäten... hmm... men god var den!Något som gjorde mig förvånad var att det växte så många blommor överallt. De här smörbollarna (tror jag att de heter) var vanligt förekommande och det fanns också mängder av små gula fjällvioler.Det blev harr till middag varje dag under de tre dagar vi var där och ingenting smakar så gott som nyfångad fjällfisk! :-) Harren har så vackra fjäll, den är en av de vackraste inhemska fiskarna tycker jag.En kväll hittade jag några förgätmigej (trodde jag) och blev alldeles förundrad över att de kunde växa så långt norrut. Men när jag kom hem och tittade i mammas och pappas gamla flora-bok, tror jag att det i själva verket är en snarlik blomma som heter fjällveronika. Är det någon av er som vet? Söt var den i alla fall :-).Sista kvällen gick vi på en längre tur men tur med fisket hade vi inte :-). Jag gav upp så Mollie och jag satte oss på en kulle och åt lite torkat renkött i stället, medan H enträget fortsatte flugfisket...Nästa morgon började vi packa ihop allt och piloten kom och hämtade oss på utsatt tid. Mollie blev så glad så hon nästan kastade sig ut i vattnet för att komma in i planet :-). Piloten styrde norrut och efter att än en gång ha fått njuta av Lappland från ovan landade vi på en sjö strax söder om treriksröset...

Jag visar fler bilder i nästa inlägg! :-)

Många kramar
Bitte

5 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Beatrice.
Det var roligt och höra av dig. Hör att ni fortfarande jobbar lika mycket, skönt med den där fjällturen. Lite fick ni vila er då, och du var en hejare på och fiska. Tror aldrig jag har ätit harr, men förstår att det är gott. Jättekul och få se en bild på Mollie, hon ser så pigg och go ut.
Ha det nu riktigt bra, hoppas du får lite mer semester.
Kramar
AnnaMaria

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej!
Vad skönt att se Mollie pigg och glad. Vilken härlig fiskelycka och tänk så skönt att bara vara ett med naturen. Harr har jag aldrig smakat men kan förstå att den är god. Ja den fisken var riktigt snygg på bild.
Tack för att du delar med dig av så fina kort.
Oj vad ni jobbar, försök att vila när du kan.
Kramar:)

Helen sa...

Vilket äventyr! Blev ni inte uppätna av myggen?
Jag kan tänka mig att den färskfångade fisken smakade underbart, att äta ute i naturen är ju bara så härligt.
Och Mollie såg som vanligt jättegullig ut. Mår hon bra nu?

Kram!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilken underbar fjälltur ni har gjort, vilka bilder och vilka vyer! Så gott att få äta fisk nästan varje dag, det är det bästa jag vet. Vad söt Mollie är. Är hon en Beagle?

Ha det bra och försök att få lite ledigt också. Det kommer en lång höst.

Kram,
Regina

Bea sa...

Oj, så du jobbat i sommarvärmen, då andra solat, badat och njutit av vår vackra sommar! Men förstås någon måste jobba trots det är somamr, jag har alldeles nyss fått semester och just "landat" från det vardagliga slitet.

Härligt med Lapplands äventyr och helikopterfärd som lilla Mollie verkar gilla :)
Vilken god fiskelycka du hade!!
Hoppas du får unna dig lite vila nu i augusti.

Ha det gott!
Kram / Bea