torsdag 20 maj 2010

Blåsippan ute i backarna står...


Foto: http://www.wikipedia.se

Hej alla rara människor! :-)

Tack för alla fina kommentarer jag får, trots att jag själv varit frånvarande en tid. De gör mig verkligen glad och idag längtade jag så mycket efter er så jag stal till mig lite tid vid datorn ;-). Våren har kommit till norrland, eller det är snarare sommaren som blåst sin varma andedräkt över oss. Sedan i lördags har vi haft mellan 20-30 graders värme i stort sett hela tiden! Det var först igår kväll som det blev lite svalare. Värmen har gjort att grönskan har exploderat på bara några få dagar, gräsmattorna är gröna och likaså alla träd. Blåsipporna blommar i skogen och kabbelekan vid alla små vattendrag. Myggen har redan infunnit sig och jag har fått tre myggbett ;-).

Våren för med sig en massa jobb och det är på både gott och ont. I början av maj infaller högsäsongen för H:s företag och det innebär att han jobbar mer eller mindre dygnet runt fram till slutet av augusti. Jag försöker hjälpa honom så mycket jag bara kan med allt möjligt som behöver göras. H har också börjat snickra och måla på altanen som inte hann bli färdig i höstas, han fick nog panik när han insåg hur lite han kommer att hinna snickra i sommar ;-). Det trillar också in beställningar i bloggshoppen då och då, vilket gör mig jätteglad!

Jag måste förtydliga mig när det gäller det jag skrev om Mollies träning i förra inlägget. Vi håller inte på med någon riktig jaktträning (det är H:s område :-), utan det är enbart konditionsträning. Mollie gick ju upp flera kilo när hon gick på höga doser kortison och det tillsammans med att hon inte orkade röra sig så mycket gjorde att hon tappade muskler samtidigt som den lilla tjockmagen bara blev större och större. Till sist blev hon så svankryggig så att hon började se ut som Don Quijotes häst!

När hon blev lite piggare tänkte jag att hon måste träna upp sin rygg så att hon inte förstör sig senare i höst när det blir jakt! Jag började med att ta små promenader med henne på plant underlag och vi gick lite längre och längre för varje vecka. När jag tyckte att hon kunde gå i princip hur långt som helst utan att bli trött, började vi gå uppför stora åkrar och ängar med svag sluttning. Då märktes det på både henne och mig att det är bra mycket jobbigare att gå uppför ;-). När hon orkade småspringa uppför utan att verka alltför trött började vi hoppa över diken och gå uppför och nerför branta vägrenar, för jag fick för mig att det skulle vara bra ryggträning för henne. Jag vet inte vem av oss som hade roligast, Mollie eller jag. Det är många bilister som har tittat väldigt konstigt på oss kan jag säga, men det bjuder jag på ;-).

Nu har vi börjat gå i skogen i kuperad mark och där klättrar vi och hoppar över saker, Mollie hoppar upp på stora stenar och går balansgång på omkullfallna träd och liknande. Det blir lite "skogsagility" på något sätt. Jag har också hittat den ultimata uppförsbacken som är riktigt brant och sträcker sig uppåt mellan 500 och 1000 meter. Vi har knatat uppför den några gånger, men det är varmt och jobbigt :-). Men den backen ska bli vårt slutprov: i höst ska jag och Mollie orka springa uppför den!

H och jag har grävt och planterat lite i helgen också. Det är verkligen en härlig känsla att så och plantera... :-).

Ha en fin torsdag!

Många kramar till er alla
Beatrice

12 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag blir jätteglad när du skriver att det går så bra för Mollie, ni får bra kondition båda två av detta. Och roligt får ni på köpet. Du la upp hennes träning jättebra, stackarn som har ätit så mycket medicin så länge. Har förstått att du har fullt upp, som egenföretagare blir det ju så. Hoppas vi får behålla det fina vädret över helgen nu.
Ha det gott
Stor kram
AnnaMaria

The Secret Garden sa...

Så vacker bild på blåsipporna!
Jag har suttit och läst om Mollie. Skönt att hon är på bättringsvägen. Men vad trodde de att det var, egentligen? Och kanske hade de helt "enkelt" tappat bort provet så det var därför som de inte "kunde" göra någon odling...
Min labbe Emma, (som inte finns mer, hon blev 10 år) fick livmodern bortopererad för att djursjukhuset trodde att hon hade livmoderinflammation....men det var inte det. Det var ryggen, diskbrock!!! Hon blev lam i bakdelen och kunde inte ens kissa själv....och så var hon uppsprättad under magen efter operationen, av ett friskt organ. 10 dagar efter operationen lät jag henne somna in...Känns fortfarande fördjävligt, vilken total feldiagnos! Det enda som sköttes perfekt var räkningarna...trots att de gjort fel!

Hoppas att allt blir bra med lilla bäbisen! :) De är ju sådana personligheter hundarna.
Nu har jag tre labbar...vill inte riskera att någon dag bli utan. Och de är mina bäbisar alla tre! :)

Ha det gott!

Synnøve. sa...

Hejsan där.
Så skönt att äntligen få ett litet livstecken från dig igen.
Det var ett tag sen.
Men ibland så har man bara varken tid eller lust att blogga.

Skönt att det går frammåt med Mollie.
Det är skoj att träna lite. Vad det än är egentligen.
Att aktivera både kroppen och huvud är alltid bra.
Ska pröva på mig själv snart. MÅSTE....

Här kom sommaren i går. Våren tog sig ledigt och försvann. Säkert någon annan som behöve henne bättre än vi här.
Det var nästan 35 grader varmt på verandan i solen.
Hämtade parasollen från ladan. Satt ute nästan hela dagen och bara njöt.

Idag är det 21 grader varmt. Det är grått, disigt och regnet hänger i luften.
Det är inte sol som sagt, men det är ok. Älskar regnet. Det är skönt att höra när det smattrar på taket. Känna de ljumma dropparna i ansiktet när man vänder upp ansiktet mot himlen.
Det doftar så gott efter ett sommarregn...
Jag blir helt lyrisk...

Kramen från Digernes.

Nyanser av vitt sa...

Hej vännen
Vad skönt att Mollie börjat träna upp sina muskler igen. Det blir "gratisträning" för matte också.
Jag är också mer frånvarande än närvarande på bloggen just nu. Har verkligen ingen tid över.
Hoppas du mår bra. Fina bilder på de små sipporna
Sköt om dig
Kram Agneta

Bea sa...

Hej min vän!
Precis som hos dig, råder ett härligt sommarväder även hos mig, helt otroligt!
Tyvärr, har jag inte varit riktigt aktiv med mina inlägg pga dels pga tidsbrist och för det andra lite på sparlåga emedan mina allergibesvär är inte riktigt humana med mig i vår, till följd av den rikliga pollen som exploderade här nu i vår. Men det går över!

Underbart när allt grönskar, blommar och visar sig från sin vackraste sida i naturen.
Nu skall vi njuta så mycket vi kan!

Det låter som en fantastiskt träningsprogram lilla Mollie får, hmmm...terrängen med uppförsbacke och nerför, vore bra även för min del..... :)
Hoppas du får en fortsatt fin dag! /Bea

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så roligt att höra från dig igen Beatrice! Jag har saknat dig!
Visst är det härligt ute nu, och vi får hoppas att det håller sig även över helgen, så man får njuta lite...
Och så kul med träningen för Mollie. Jag tror att jag egentligen borde följa med er på era träningar, för min mage behöver också försvinna... hihi
Men det är ju lite långt iväg tyvärr... så jag fortsätter väl med mitt dansande...även om jag inte dansar lika lätt som en mygga så här i sommartider.
Kram
Marie

milla-andante sa...

Hihi... då springer du väl med henne upp för den backen...?!!:)
Härligt att Mollie mår bättre!!

Har också varit ifrån bloggandet... tack och lov finns denna underbara värld öppen när ork och tid och lust finns!
KRAM

Sjöboden sa...

Hej!
Ja det är tvära kast i vädret nu för tiden. Härlig bild på blåsipporna. Vårt japanska körsbär har exploderat i rosa blommor idag, härligt.

ha en riktigt skön pinsthelg!

kram C

Mamma C sa...

Nu går det fort i naturen när sol och värme infinner sig. Skönt att det går framåt med lilla vovven. Ha en fin och skön pingst.
Kram mamma C

Viola sa...

Vad roligt att det går framåt för Mollie, hoppas vädret består och att ni har en skön pingsthelg, kram VIOLA

Huset vid ån sa...

Hej vännen! vad roligt att höra ifrån dig, jag blev så glad för din rara o omtänksamma kommentar! Vad glad jag blir också när jag läser om Mollie att det går framåt för henne, det måste vara härligt att se. Hoppas att det gick bra med dina planteringar, jag har också varit i trädgårn idago grejat! Önskar dig en fortsatt trevlig pingsthelg! Många Kramar till dig från mig. Therese

Marie//Tekla Maräng sa...

Mitt hjärta blir varmt när jag läser om Mollie.
Ni verkar få det roligt tillsammans vilket ju bara är en härlig bonus.
Så härligt med blåsipporna och den varma sommar temperaturen. Hoppas att ni har lite sådant nu till helgen, för det har väl regnat hos dig också nu iveckan?
Kramar Marie:)