torsdag 1 oktober 2009

Jakten på Medical China...Det var inte svårt att hitta till det gamla tullhuset och det blev en härlig, men svettig promenad i gassande sol innan vi kom fram. Bara vi klev in genom dörrarna kände jag att "Wow, här vill jag stanna länge"! :-) De mysigaste butikerna var de gamla kinesiska antikaffärerna, det var så häftigt att plocka bland alla gamla "loppis-saker", bara det att den här gången var de kinesiska! Vi hittade bland annat en otroligt vacker taklampa, men insåg tyvärr att den skulle bli för svår att ta med hem.

Efter att ha strosat runt i detta enorma hus under större delen av dagen kände vi oss rätt trötta, speciellt i fötterna. Vi hade sett att det fanns ett spa på övervåningen där man var specialiserade på akupressur och reflexologi och eftersom vi hade börjat med en underbar "ovana" på Bali (fotmassage varje kväll) tänkte vi att vi kunde unna oss det i alla fall en gång i Malaysia.

Det var en otroligt avkopplande atmosfär i rummet och vi fick slå oss ner i varsin stor pösig skinnfåtölj. Överallt stod det palmer i vackra keramikkrukor och det doftade underbart av örter och blommor. H somnade nästan bara han satte sig i fåtöljen :-). En man och en kvinna kom fram till oss, gjorde i ordning två stora keramikskålar med varmt vatten och efter att ha fått sitta med fötterna i vattnet en stund började de massera våra fötter. Den här massagen var mycket "hårdare" än den vi fick på Bali och det gjorde nästan lite ont ibland, speciellt när de tryckte på smalbenen :-). H verkade inte ha några problem med det utan somnade som en stock.

Mannen som masserade H började prata upphetsat med kvinnan som masserade mig, men han pratade inte engelska så jag förstod inte ett enda ord. Jag blev ändå lite nyfiken och frågade kvinnan om allt var OK med oss. Hon log mot mig och svarade på knagglig engelska:
- You FINE!
Ni som har följt min blogg sedan vi åkte iväg förra året minns kanske att jag opererades kvällen innan vi åkte (!) och kände mig därför inte riktigt pigg under den första delen av resan. Det här var upplyftande information :-).
- Your legs tired, but YOU FINE, sa hon igen. Sedan fortsatte hon:
- But your husband NOT WELL! He´s telling me your husband VERY VERY tired in body.

H sov där i skinnfåtöljen och visst var han trött. Veckorna innan vi reste iväg somnade han så fort han satte sig ner någonstans. Jag ville veta mer och frågade om den här mannen möjligen kunde säga vad tröttheten berodde på. Kvinnan såg mig djupt i ögonen och svarade:
- BIG BIIG PROBLEM stomach. Your husband has NOOO dreams...

Det kändes som att ha hamnat mitt i ett mystiskt äventyr, H hade tydligen inga drömmar... var hade de tagit vägen? Efter att ha funderat en stund på det hon sagt tänkte jag att det kanske kunde betyda att H inte hade någon riktigt djupsömn där man drömmer och att han därför aldrig kände sig riktigt utvilad. Det skulle kunna vara en förklaring.

Kvinnan avbröt mina funderingar med att se mig djupt i ögonen igen och säga:
- We worry about husband! His body VERY VERY TIRED. VERY DANGEROUS.... you MUST find Medical China!!!
Jag hade inte den blekaste om vem eller vad Medical China var och försökte fråga. Kvinnan sa:
- You go to Chinatown and find Medical China! You tell him my words and he give husband medicine for stomach and husband get dreams back. VERY IMPORTANT, you MUST tell Medical China my words.

Vid det här laget hade H vaknat och undrade vad vi pratade om. Trots att han brukar vara skeptisk till det mesta blev han lite nyfiken och jag berättade allt. När fotmassagen var klar funderade H på om han skulle unna sig en rygg- och nackmassage också, för nacken besvärade honom efter att deras taxi i Kina krockade veckan innan jag kom dit. Jag sa till honom att jag betalade vad som helst bara den där "trollkunnige" mannen masserade honom. Så blev det också, och mannen hade försökt berätta saker för H flera gånger under massagen, men då han inte kunde engelska och kvinnan blev upptagen med en annan besökare fick vi aldrig veta vad han kände i H:s kropp och ville få fram. Tyvärr!

Innan vi gick frågade jag kvinnan om man kunde finna Medical China i Kuala Lumpur, men hon sa:
- NO! You must go to China. You must go this week, your husband VERY VERY TIRED in body. DANGEROUS!!!

Det var ett lite lustigt sammanträffande, för vi skulle ju flyga till Peking dagen efter.... När vi senare lämnade tullhuset var det på mycket lättare fötter men fulla av spänd förväntan. Var i herrans namn skulle vi finna den mystiske "Medical China"...?

To be continued...

Kramisar
Beatrice

6 kommentarer:

Stina sa...

Spännande läsning om "your husband".
Kära nån. Undrar hur det gick...Men det kommer väl.;-) Kramis

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jösses du skriver så det blir mer och mer spännande. Hoppas ni hittade medicinmannen. Tur att maken var så lugn. Väntar på fortsättning...
Ha en mysig kväll
Kramar
AnnaMaria

Mia, New Room Interior sa...

Spennende å lese her hos deg-som alltid!! Jo, det går fortsatt an å handle på nett! Kos deg i helgen! Kram-Mia

Marie//Tekla Maräng sa...

Spännande att följa, hur gick det?
Kram:)

Jenny Monday sa...

Oj spännande läsning!

: )

TACK för din kommentar..!

KRAM, Jenny

<3

H A N N A S - F O R M sa...

Oj, så spännande...
Tack söta för din fina hälsning!

Hoppas att du får en underbar helg!
Hanna