lördag 19 september 2009

Grubbel och trubbel i paradisetFöljande dag gick vi in på AirAsias hemsida det första vi gjorde och försökte än en gång boka biljetter. Det fanns inte en resa att uppbringa från någon ort i Thailand under de närmaste tio dagarna! Vi tittade på nyheterna och läste Aftonbladet och fick då veta lite mer om strejken i Bangkok. Tydligen hade den pågått längre än vi visste om och det var ju inte så konstigt att turister som "suttit fast" i Bangkok en längre tid hade börjat söka sig till andra orter i Thailand för att försöka ta sig hem. AirAsia var tydligen det enda flygbolag under strejken som fortsatte att flyga ut ur landet och eftersom vi förflyttade oss efter hur det kändes för dagen, blev det ju lite problematiskt då plötsligt alla biljetter var slutsålda.

Vi berättade om vår situation för personalen på hotellet och de var otroligt hjälpsamma och ringde till flygplatsen för att höra hur läget var där. De fick veta att det strömmade in turister som sedan stod standby och väntade i långa köer för att försöka komma med. Vi bad dem ringa till flygplatsen i Phuket också och där var situationen likadan om inte värre!

H och jag åkte ner till stan för att söka upp olika researrangörer och se om det kanske gick att lämna Thailand med båt. Det fanns förvisso båtresor till Malaysia, men de var hiskeligt dyra och båtarna såg inget vidare ut. Då kom H med förslaget att vi kanske skulle hyra en bil och köra till Malaysia, men då vi kikade in på UD:s hemsida avrådde de med bestämdhet turister att bila över gränsen till Malaysia, då det var oroligheter i södra Thailand.

Efter att grubblat mer eller mindre hela dagen och slagit våra kloka huvuden ihop, bestämde vi oss till slut för att ta taxi till Phuket och ställa oss standby även vi, för att göra ett sista försök att ta oss till Kuala Lumpur. Situationen var sån att vi hade flygbiljetter från KL till Kina ett visst datum, samt biljetter från Kina och hem, så skulle vi missa de flygen låg vi risigt till. Om inte annat skulle det bli fruktansvärt dyrt att köpa nya biljetter! Vi ringde till ett taxiföretag vi fått visitkort av några dagar tidigare och de skulle hämta oss tidigt nästa morgon.

Jag minns inte så mycket från sista dagen i Thailand, bara att nästa morgon stod vi med resväskorna klara i den varma morgonen. Taxichauffören höll på att somna flera gånger om på den ca timmeslånga körningen till Phuket, så H fick skrämma honom och kittla honom litegrann emellanåt :-).

Väl på flygplatsen i Phuket var det djungelns lag som rådde och vi insåg snabbt att vi nu inte kunde vara snälla och artiga svenskar som snällt väntade på sin tur, utan här gällde det att armbåga sig fram och tränga sig före efter bästa förmåga. Medan en av oss stod i kö till incheckningen och väntade med resväskorna, gick den andre runt till alla flygbolag och hörde om de hade fått några återbud. Jag tror att flygplatspersonalen höll på att bryta ihop och det gjorde nog de flesta som köade också, därför blev det en hel del tjafs vid incheckningen. På något konstigt sätt kändes det ändå som att allt skulle ordna sig och trots att det ena namnet efter det andra (utom vi) ropades upp och fick ta en restplats kände jag mig lugn. När det bara var H och jag kvar och vi frågat ett antal gånger om vi också skulle komma med men fått nekande svar, ropade de TILL SIST upp våra namn! Wow... den känslan går inte att beskriva... :-).

Vi skyndade genom passkontrollen till gaten och där var det lååång kö. Jag var så kissnödig så jag höll på att spricka, men jag vågade inte gå på toaletten nu när vi äntligen fått tag på biljetter och var på väg :-). Flyget var över en timme försenat och när vi efter alla om och men fick kliva ombord och kunde sätta oss ner i planet som skulle ta oss till Kuala Lumpur, grät jag en liten skvätt av lättnad...

To be continued...

Kramar
Beatrice

11 kommentarer:

Mamma C sa...

Nu har jag läst ifatt i er resa. Det här är riktigt spännande
Kram mamma C

A home far away sa...

Ahh vad intressant att läsa om er resa, vi har rest lite i Thailand men blivit så besvikna varje gång...tror att vi har rest fel årstid, för vattnet har varit grumligt och inte en kritvit strand så långt ögat nådde...men du tyckte att man ska ta sig ut från Krabi alltså om man ska ha vita stränder?

Kram Gunilla i Singapore

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag kollar varje dag efter dina inlägg. Det blir mer och mer spännande, vilken resa ni gjorde. Att det var strejk klarade ni bra. Ser fram emot nästa..
Ha en bra söndag
Kramar
AnnaMaria

Jenny sa...

Åååå, måste läsa om din resa någon dag. Så länge njuter jag av dina underbara bilder :) Ha en skön söndag! KRAM

Tulipa sa...

Hej!Tack för härliga hälsningar!Här hamnar man i paradiset...Kram Mariette

Gnistrande snö sa...

Tack för din hälsning.Får säga detsamma, underbara bilder, vill vara där nu!

Kram
Katarina

Hemma på Landet sa...

Det är så härligt att läsa här.

Kramis

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojs!!!
härligt att läsa om er thailands resa!!!!älskar det landet!

Ha en fin vecka ☺
Kramisar ♥ Millis

Viola sa...

Nu vill jag läsa mera...nu får du snart skriva fortsättningen....:) så är man tillbaka då..fattigare men frisker, ha en fin kväll, kram

Bea sa...

Men vilken resa och en spännande läsning!Hoppas att hemresan blir angenäm och trevlig.
Må gott! /Bea

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det här är så spännande att läsa... jag vill läsa meeer!
Kram
Marie