tisdag 9 december 2008

Från smog till snö...


Foto: http://www.freefoto.com/

... så var man hemma i gamla Öbacka igen :-). Det känns oerhört skönt men samtidigt lite konstigt och tråkigt. De senaste tre veckorna har gått så otroligt fort och jag kan knappt fatta att jag är hemma. För bara drygt en vecka sedan gick jag barfota på en paradisstrand, igår fick jag skrapa rutorna på bilen och SKOTTA för att ta mig till affären... det är verkligen "från det ena till det andra"... :-).

Vi visste att det hade snöat här hemma, men inte att det kommit så MYCKET snö! Igår snöade det hela dagen, men jag tycker att det är rätt mysigt, allt blir så ljust och fint. Det enda som fattas är lite julstämning hos oss, vi är nog de enda som inte har några adventsstjärnor i fönstren... :-( ... men det ska jag råda bot på idag!

Jag ska berätta för er om vår underbara resa och lägga ut bilder (bara vi har fört över dem till datorn). Något som jag kände när jag kom hem igår (speciellt efter att ha spenderat de fem sista dagarna av resan i Peking), är att jag känner mig oerhört tacksam över att leva i ett land där man kan se himlen (!), där man kan dricka vatten direkt ur kranen, där luften är ren och klar (på de flesta ställen i alla fall).... jag och H hostar och harklar oss fortfarande efter dagarna i Peking - staden som vilar i ett grått dis av smog... hmm... jag ville inte andas när jag var där!

Men jag vill inte på något sätt låta negativ när jag talar om resan :). För att göra en lång historia kort kan man sammanfatta det så här: I Peking bör man inte stanna mer än några dagar för hälsans skull - på Bali bör man stanna resten av sitt liv för hälsans skull :-).

Det kommer mera! :-)

Kramar

Beatrice

1 kommentar:

Lallis - liv och leverne sa...

Det låter som ett spännande äventyr du har varit ute på och välkommen hem!
Kram Lallis