söndag 9 november 2008

Änglar, finns de?


http://www.geocities.com/Paris/Cafe/4754/2angels2.jpg

Vissa människor tror på änglar, andra gör det inte. Själv är jag övertygad om att de finns. Min yngsta son har vid ett flertal tillfällen oförklarligt klarat sig från olyckor som kunnat sluta riktigt illa. Det har verkligen varit så att man kan tro att en osynlig hand försiktigt puttat bort honom eller det föremål som varit på väg att skada honom. Jag har också varit med om några incidenter som gör att jag tror att det finns skyddsänglar därute. Eller är det bara så att en del människor har en stor portion TUR i livet?

En ängel behöver inte vara ett osynligt väsen som aldrig visar sig för någon, utan en ängel kan till exempel vara en helt vanlig hjälpsam person som viger sitt liv åt att hjälpa andra människor, djur eller vår värld som sakta men säkert smälter bort.

För många år sedan hamnade jag bredvid en man på en tillställning och vi började prata om ditt och datt. Vi kom rätt snart till den punkt där man ska berätta om vilket yrke man har, och när jag sa att jag var lärare tjöt mannen till av förtjusning och kastade sig runt halsen på mig och gav mig en jättekram (till min stora förskräckelse :-). Han ropade så de flesta runt omkring kunde höra: "Ni lärare är mina vardagshjältar, ni är änglar som vandrar runt här på jorden!"

Jag blev alldeles varm i hjärtat av hans ord :-). Jag har aldrig sett mig själv som en ängel, men det var en härlig känsla att en gång bli kallad för det :-).

Jag är övertygad om att det finns många "änglar" därute som inte själva ser sig på det sättet. Kanske får de heller aldrig någon uppskattning för vad de faktiskt gör för andra. Kanske finns det änglar som läser mina inlägg...? :-)

Kram till alla änglar! Hoppas att ni får en fin söndag :-).

Beatrice

2 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

visst finns det änglar...
Och en himla massa vardags hjältar som ser till att det mesta fungerar.
Nu ska jag läsa vidare hos dig.

Marie

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Stjärnan i min utlottning finns bland mina tidigare inlägg och mailadressen till Stina som sytt dem.
Kram Lotta